Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Významné dny – středa, 30. července 2025

Následující významné dny

Den avokáda Národní den

Den avokáda

čtvrtek, 31. července 2025

Avokádo má v kuchyni velmi pestré využití, jde o velmi všestrannou ingredienci. Můžete si jej vychutnat ve slaných pokrmech, ale i salátech či… Číst dál

Den vodního melounu Národní den

Den vodního melounu

neděle, 3. srpna 2025

Vodní meloun je plodem teplomilné lubenice obecné, která má svůj původ v severní Africe, ale k nám se dnes meloun pravidelně dováží z oblastí jižní… Číst dál

Den oříšků Národní den

Den oříšků

neděle, 3. srpna 2025

Oříšky jsou bohaté na zdravé tuky, bílkoviny, vitaminy a minerály. Obsahují esenciální mastné kyseliny, jako jsou omega-3 a omega-6 mastné kyseliny,… Číst dál

Den bílého vína Národní den

Den bílého vína

pondělí, 4. srpna 2025

Víno je alkoholický nápoj z moštu z vína nebo z klasických hroznů. Kvašením cukrů v plodech hroznového vína vzniká alkohol, který ve víně tvoří cca 9… Číst dál

Den ústřic Národní den

Den ústřic

úterý, 5. srpna 2025

Ústřice jsou mořští živočichové, rod čeledi ústřicovitých. z nichž nejznámější je ústřice jedlá.  Ústřice zaujímají mezi mušlemi a korýši výjimečné… Číst dál

Den hořčice Národní den

Den hořčice

úterý, 5. srpna 2025

Rozličné druhy hořčice jsou nedílnou součástí spíží a lednic většiny domácností. Díky jejich dlouhé životnosti je máme vždy po ruce. Kromě toho, že… Číst dál

Den kocoviny Národní den

Den kocoviny

středa, 6. srpna 2025

Každý organismus odbourává alkohol jinak. Někdo se zvládne oklepat po alkoholovém dýchánku rychle, jiný trpí nepříjemnými kocovinami. Tělo je po… Číst dál

Den cukety Národní den

Den cukety

pátek, 8. srpna 2025

Cukety můžete smažit či zapékat, skvěle se hodí také k přípravě polévek. Tato svěží letní zelenina má v kuchyni všestranné využití. Především jsou… Číst dál

Den filetu mignon Národní den

Den filetu mignon

středa, 13. srpna 2025

Steaky připravujeme z toho nejkvalitnějšího masa, obvykle je grilujeme nebo pečeme na pánvi. Přípravu zvládnete i v domácích podmínkách a na výtečný… Číst dál

Marie