Den pirohů
Pirohy (polsky pierogi) jsou nekynuté taštičky či knedlíčky, které se nejčastěji připravují v Polsku, na Slovensku, Ukrajině či v Rusku. Receptů je… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pirohy (polsky pierogi) jsou nekynuté taštičky či knedlíčky, které se nejčastěji připravují v Polsku, na Slovensku, Ukrajině či v Rusku. Receptů je… Číst dál
Vedle běžných sýrových kultur se na výrobě oblíbených plísňových sýrů nezastupitelně podílí ušlechtilé plísňové kultury, nejčastěji z rodu… Číst dál
Tento den vzdává hold jedné z nejznámějších kombinací jídla a pití na Zemi. Jak pivo, tak pizza jsou k mání v nesčetném množství druhů a obě si lze… Číst dál
Zdobené dorty se postupem času staly tak žádanými, že se žádná svatba ani oslava narozenin bez nich neobejde. Dort totiž splňuje dva důležité úkoly… Číst dál
Kaše je ideální k snídaňový pokrm. Její příprava je rychlá a jednoduchá, kaše dokáže zasytit a díky využitým surovinám je zdravá. Připravujeme ji… Číst dál
Kolébkou pizzy je jednoznačně Itálie, její kořeny ale sahají až ke starým Egypťanům. Ti ji však připravovali spíše jako chlebovou placku, doplněnou… Číst dál
Vepřové patří v ČR mezi nejoblíbenější druhy masa, a není se čemu divit. Nejen že je vepřové v obchodech k dostání poměrně snadno a za dostupnou cenu… Číst dál
Někdy nás "jen" honí obyčejná mlsná, a tak si dáme kousek sladkého, jindy bychom rádi poseděli u kávy – a řez dobrého krémového moučníku chvíle… Číst dál
Podle zprávy OSN zaměřené na potravinovou situaci za rok 2021 na celém světě uléhalo hladových 828 milionů lidí. Právě z tohoto důvodu byl do… Číst dál
Od začátku pěstování obilí do doby, než byl upečen první chleba uplynulo hodně času. Nekvašený chléb v podobě například chlebových placek se… Číst dál
Těstoviny jsou považovány za typicky italský pokrm, pravděpodobně však v Itálii nevznikly. V průběhu let se podoba těstovin měnila, ale v takové… Číst dál