Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Významné dny – čtvrtek, 18. prosince 2025

Následující významné dny

Den tvrdých bonbonů Národní den

Den tvrdých bonbonů

pátek, 19. prosince 2025

Výroba tvrdých bonbonů má v Čechách již poměrně dlouhou tradici. Například barevné ovocné Bon Pari se u nás vyrábí již od roku 1977, a od té doby se… Číst dál

Den sangrie Národní den

Den sangrie

sobota, 20. prosince 2025

Sangria je sladký, aromatický míchaný alkoholický nápoj tvořený základem z červeného vína, do kterého se přidává soda, pomerančová šťáva nebo šumivé… Číst dál

Den omáček Národní den

Den omáček

neděle, 21. prosince 2025

K dokonalé omáčce vede několik důležitých kroků, které určují, jak bude hotová omáčka chutnat. Nejdůležitější je základ, nejčastěji připravený z… Číst dál

Den výměny sušenek Národní den

Den výměny sušenek

pondělí, 22. prosince 2025

Nejen, že nějaké prima domácí sušenky upečete, ale můžete založit (pro vás) novou tradici a část sušenek vyměnit s těmi, které napekla jiná část vaší… Číst dál

Vánoce Svátek

Vánoce

středa, 24. prosince 2025

S vánočními oslavami je spojeno množství místních či národních zvyklostí a tradic. Bývá zvykem stavět jesličky neboli betlémy, zdobit vánoční stromek… Číst dál

Den ovocného koláče Národní den

Den ovocného koláče

sobota, 27. prosince 2025

K nejznámějším ovocným koláčům patří páje. Jejich základ je tvořen křehkým máslovým těstem, náplní je jednodruhové ovoce nebo směs několika ovocných… Číst dál

Den bonboniéry Národní den

Den bonboniéry

neděle, 28. prosince 2025

Původně (nejméně od 18. století) označovalo slovo bonbonnière pouze stolní nádobu na bonbony a další drobné sladkosti. Nyní bonboniérou označujeme… Číst dál

Den slaniny Národní den

Den slaniny

úterý, 30. prosince 2025

Slanina se vyrábí nejčastěji z vepřového bůčku nebo sádla, naložením do soli a pozdějším vyuzením. Právě díky pomalému uzení získává svoji typickou… Číst dál

Marie