Den bonboniéry
Původně (nejméně od 18. století) označovalo slovo bonbonnière pouze stolní nádobu na bonbony a další drobné sladkosti. Nyní bonboniérou označujeme… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Původně (nejméně od 18. století) označovalo slovo bonbonnière pouze stolní nádobu na bonbony a další drobné sladkosti. Nyní bonboniérou označujeme… Číst dál
Slanina se vyrábí nejčastěji z vepřového bůčku nebo sádla, naložením do soli a pozdějším vyuzením. Právě díky pomalému uzení získává svoji typickou… Číst dál
Ono totiž není šumivé víno jako šumivé víno. Nejsou bublinky jako bublinky – mezi laciným šumivým vínem a šampaňským je propastný rozdíl. Cena… Číst dál
Na pohoštění při příležitosti oslav konce roku a vítání toho nového se kromě chlebíčků hodí i jiné drobné jídlo, které lze snadno konzumovat při živé… Číst dál
Historie koktejlu Bloody Mary je opředena záhadami. Jeho název bývá spojován s mnoha historickými postavami. Podle jednoho zdroje vytvořil tento… Číst dál
Metoda podávání jídla formou švédský stolů pochází, jak už název napovídá, ze Skandinávie. Švédsky se jí říká smörgåsbord, což neznamená doslova… Číst dál
Oblíbené věnečky z odpalovaného těsta bývají plněné krémem z pudinku a šlehačky. Těsto na tuto dobrotu není sice nejsnadnější na přípravu, ale když… Číst dál
Třešně nebo višně v čokoládě mají v oblibě lidé téměř po celém světě. Mají jednu nevýhodu, bývají tak lahodné, že jsou rychle pryč. Můžete si je… Číst dál
Špagety jsou synonymem italské kuchyně a mají mnoho podob. Hodí se k nim jednoduché omáčky jako je pesto či aglio e olio, které k nim krásně přilnou.… Číst dál
Šlehačka může mít mnoho chutí. Můžete si ji koupit už hotovou, ale více vám bude chutnat ta, kterou si připravíte sami. Víte, jak vyrobit karamelovou… Číst dál
Z fazolí lze připravit rychlá, levná a sytá jídla. Oblíbená je například fazolová polévka s uzeným masem, skvěle také chutnají s kuřecím masem.… Číst dál
Bramborové škvarkové placky božsky chutnají, jsou rychlé a snadné. Báječnou šťavnatost i vůni dodají škvarky
Pečený květák pětkrát jinak: Dejte si ho smetanový, po indicku nebo se slaninou!
Milujete brambůrky? Vyrobte si jejich zdravou variantu! Výborné jsou celerové nebo polentové