Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Významné dny – středa, 31. prosince 2025

Silvestr Svátek

Silvestr

Na pohoštění při příležitosti oslav konce roku a vítání toho nového se kromě chlebíčků hodí i jiné drobné jídlo, které lze snadno konzumovat při živé… Číst dál

Následující významné dny

Den Bloody Mary Národní den

Den Bloody Mary

čtvrtek, 1. ledna 2026

Historie koktejlu Bloody Mary je opředena záhadami. Jeho název bývá spojován s mnoha historickými postavami. Podle jednoho zdroje vytvořil tento… Číst dál

Den špaget Národní den

Den špaget

neděle, 4. ledna 2026

Špagety jsou synonymem italské kuchyně a mají mnoho podob. Hodí se k nim jednoduché omáčky jako je pesto či aglio e olio, které k nim krásně přilnou.… Číst dál

Den šlehačky Národní den

Den šlehačky

pondělí, 5. ledna 2026

Šlehačka může mít mnoho chutí. Můžete si ji koupit už hotovou, ale více vám bude chutnat ta, kterou si připravíte sami. Víte, jak vyrobit karamelovou… Číst dál

Den fazolí Národní den

Den fazolí

úterý, 6. ledna 2026

Z fazolí lze připravit rychlá, levná a sytá jídla. Oblíbená je například fazolová polévka s uzeným masem, skvěle také chutnají s kuřecím masem.… Číst dál

Den meruněk Národní den

Den meruněk

pátek, 9. ledna 2026

Meruňky se hodí skvěle do moučníků. Na výběr jsou třeba koláče s kypřícím práškem, kynuté buchty na plech či moučníky s tvarohem. Toto oblíbené ovoce… Číst dál

Den mléka Národní den

Den mléka

neděle, 11. ledna 2026

Mléko nelze v plném rozsahu ničím nahradit. Jde o produkt mléčných žláz samic savců, mléka různých druhů savců se liší obsahem tuků a bílkovin. Jde o… Číst dál

Den marcipánu Národní den

Den marcipánu

pondělí, 12. ledna 2026

Pravý marcipán je hmota, která obsahuje alespoň 30 % mandlí. Z marcipánu se nejčastěji tvoří květiny nebo zvířátka, kterými zdobíme dorty. Marcipánem… Číst dál

Marie