Den karamelu
Karamel je opravdová lahůdka, která má několik podob: tekutý jako náplň do sladkostí, nebo tuhý v podobě karamelek. Původ karamelu však není úplně… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Karamel je opravdová lahůdka, která má několik podob: tekutý jako náplň do sladkostí, nebo tuhý v podobě karamelek. Původ karamelu však není úplně… Číst dál
Kromě toho, že polévky zasytí a dodají tělu potřebné živiny, se započítávají do pitného režimu. A třeba takový silný slepičí vývar pomůže zatočit s… Číst dál
Špagety carbonara jsou nejspíše nejznámější těstoviny na světě a Italové jsou na něj jaksepatří hrdí. I proto mají svůj svátek. Jde o jídlo… Číst dál
Věděli jste, že rajčata patří mezi ovoce? Jsou nejčastěji pěstovaným ovocem na světě, a to právě díky svým lahodným plodům. Chutí jsou velmi šťavnaté… Číst dál
Mexická kuchyně je známá svou barevností, exotickými chuťovými kombinacemi a množstvím voňavého místního koření. To vše se spojuje i v tomto… Číst dál
Jako Češi patříme k hrdému národu pivařů a to právem, české pivo se totiž řadí mezi nejchutnější piva na světě a každoročně se u nás vypije 135 litrů… Číst dál
Fondue v překladu znamená „tavený“ a jedná se o rozehřátý sýr, který se nabírá pečivem. Pokud byste hledali národ, ke kterému originální pokrm… Číst dál
Sendvič s grilovaným sýrem se skládá ze dvou kousků chleba, které jsou proložené sýrem. Vše je pak propečeno tak, aby byl chleba křupavý a sýr se… Číst dál
Pendrek je cukrovinka, která obsahuje extrakt z lékořice. Lékořice je rostlina, která kvete v létě fialovými květy a důležitý je její kořen. Kořen se… Číst dál
Šunka je masný výrobek, který se připravuje dušením, uzením nebo sušením masa, jenž obsahuje méně vody a jemná vlákna. Typická pro českou kuchyni je… Číst dál
Pokud si v restauraci dnes objednáte vejce Benedikt, čeká vás příjemné chuťové překvapení. Pokrm se skládá ze ztraceného (pošírovaného, zastřeného)… Číst dál
Sýr je mléčný výrobek, který je známý již skoro 8000 let. Při jeho přípravě se používá savčí mléko (např. kravské, ovčí, kozí i buvolí nebo velbloudí… Číst dál
Tři osvědčené způsoby, jak správně ohřát bramborovou kaši: S troškou mléka a oříškem másla bude chutnat jako čerstvá
Charles Darwin předsedal Klubu žroutů a miloval „divná jídla“: Mimo jiné snědl pásovce nebo sovu a vypil želví moč
Jak nejlépe skladovat vlašské ořechy? Trvanlivost prodlouží mrazák i mikrovlnka!