Den vlašských ořechů
Využití vlašských ořechů v kuchyni je poměrně pestré. Navíc jejich konzumace má pro lidský organismus příznivý vliv – jsou například dobrým zdrojem… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Využití vlašských ořechů v kuchyni je poměrně pestré. Navíc jejich konzumace má pro lidský organismus příznivý vliv – jsou například dobrým zdrojem… Číst dál
Suflé můžete připravit čokoládové, kopřivové, květákové, ale i sýrové. Recepty na všechny tyto pochoutky najdete na webu Toprecepty.cz. Poradíme, jak… Číst dál
Jahody si sice můžete koupit, ale mnohem větší radost z nich budete mít, pokud si je sami nasbíráte. Ať už na vlastní zahrádce nebo na nějaké farmě… Číst dál
Jahody jsou chutné, zdravé a oblíbené. Dopřejeme si je, kdykoliv máme možnost. Nejlepší jsou čerstvé, sklizené z vlastní zahrady či formou samosběru.… Číst dál
Čaj se těší celosvětově velké oblibě. Svěží a voňavý nápoj připravovaný ze sušených listů čajovníku čínského má pro lidské tělo blahodárné účinky. V… Číst dál
Pudink je sladký pokrm, který se připravuje z mléka a pudinkového prášku obsahující převážně kukuřičný škrob a barviva. Podle chuti se při přípravě… Číst dál
Šnek je hovorový výraz pro hlemýždě, který patří mezi plže s ulitou a všichni jej známe z naší přírody. K chovu šneků pro výrobu masa, kaviáru a… Číst dál
Víno je alkoholický nápoj z hroznů nebo moštu z vína. Kvašením cukrů v plodech hroznového vína vzniká lahodný mok s obsahem alkoholu v rozmezí cca 9… Číst dál
Bůček se správně označuje jako vepřový bok a jedná se hrudní část prasete s žebry až po pupek. Někdy se žebra prodávají zvlášť. Ptáte se, co bok… Číst dál
Hamburgery jsou jedním ze symbolů moderního života a konzumu. Budí kontroverze - jedni jej milují, druzí zatracují. A proč jsou vlastně žemle s… Číst dál
Coq Au Vin je francouzský výraz pro Kohouta na víně. Jedná se o známou francouzskou delikatesu, která dle legend sahá až k Caesarovi, který si jako… Číst dál
Proč jíst rajčata? Krásně se po nich opálíte a ještě vám vyčistí tělo od toxinů
Lucie Borhyová má doma vždy navařeno: Nejraději připravuje moravského vrabce se špenátem, na pečené kuře používá fígl
Vídeňská káva Einspänner: Vznikla jako káva pro kočí na zahřátí, výborná je ale i ledová