Den vína
Víno je alkoholický nápoj z hroznů nebo moštu z vína. Kvašením cukrů v plodech hroznového vína vzniká lahodný mok s obsahem alkoholu v rozmezí cca 9… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Víno je alkoholický nápoj z hroznů nebo moštu z vína. Kvašením cukrů v plodech hroznového vína vzniká lahodný mok s obsahem alkoholu v rozmezí cca 9… Číst dál
Hamburgery jsou jedním ze symbolů moderního života a konzumu. Budí kontroverze - jedni jej milují, druzí zatracují. A proč jsou vlastně žemle s… Číst dál
Bůček se správně označuje jako vepřový bok a jedná se hrudní část prasete s žebry až po pupek. Někdy se žebra prodávají zvlášť. Ptáte se, co bok… Číst dál
Coq Au Vin je francouzský výraz pro Kohouta na víně. Jedná se o známou francouzskou delikatesu, která dle legend sahá až k Caesarovi, který si jako… Číst dál
Makronky jsou oblíbeným pečivem s kořeny v Itálii, odkud se rozšířily do Francie. Název "makronka" je odvozen z italského slova "maccarone", což… Číst dál
Olivy jsou plodem olivovníku evropského, což je jeden z nejvíce pěstovaných ovocných stromů na světě. Ano, slyšíte správně. Olivy se řadí mezi ovoce… Číst dál
Mléko zaujímá mezi potravinami výjimečné postavení. Mýty o jeho údajné škodlivosti byly vyvráceny a mléčné výrobky by na jídelníčku neměly rozhodně… Číst dál
Kuřecí maso je velmi populární. Je jemné, dietní, rychle hotové a dokonale doplní mnoho jídel. Důležité je poznamenat, že i přes nízký obsah tuku je… Číst dál
Donut (z anglického slova doughnut) je pečivo z kynutého těsta ve tvaru prstence. Chuťově se podobá nám známé koblize, a proto se někdy označuje jako… Číst dál
Vejce, jak jej máme rádi, je specifický útvar složený ze žloutku, bílku a skořápky. Skořápka musí být tak silná, aby udržela ptáka, který má vysedět… Číst dál
Šumivé nápoje jsou nápoje sycené plynem. Pokud se jedná o nealkoholické nápoje, nejtypičtějším plynem je oxid uhličitý. Pokud se budeme bavit o… Číst dál
Farmářka Alena Jalůvková radí: Kam v lednici dávat vajíčka a jak se chránit před salmonelou? Zásadní je ocet!
Retro okénko: Šunková pěna býval hit socialistických večírků a frčí dodnes. S receptem podle Viléma Vrabce je dokonalá
Jak připravit vepřovou pečeni s houbami a majoránkou? Maso musí být 2 hodiny naložené v bylinkách a chuť dodá i správný pepř