Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Významné dny – čtvrtek, 4. června 2026

Den sýrů Národní den

Den sýrů

Sýr je mléčný výrobek, který se připravuje srážením převážně pasterizovaného mléka. Nejčastějším mlékem je mléko kravské, ale známe i sýry z ovčího… Číst dál

Následující významné dny

Den kečupu Národní den

Den kečupu

pátek, 5. června 2026

Kečup je hustá omáčka z rajčat a používá se jako dochucovadlo. Bohužel se na trhu můžeme setkat s nekvalitními rajčaty a náhražkami rajčat za mrkve,… Číst dál

Den perníků Národní den

Den perníků

pátek, 5. června 2026

Perník je oblíbené cukroví složené převážně z mouky, cukru, vejce, medu a koření, které dává perníku charakteristickou chuť i výdrž, perníčky vám… Číst dál

Den ledového čaje Národní den

Den ledového čaje

středa, 10. června 2026

Čaj se, jak víme, připravuje louhováním částí rostlin v horké vodě. Tím se uvolní do vody látky, které dávají čaji barvu, chuť i vůni. Pravý čaj se… Číst dál

Den sušeného masa Národní den

Den sušeného masa

pátek, 12. června 2026

Sušené maso je dehydratované maso tedy zbavené vody a naložené do soli nebo jiného koření. Podle všeho mělo sušené maso své místo už ve Starém Egyptě… Číst dál

Den bourbonu Národní den

Den bourbonu

neděle, 14. června 2026

Bourbon je americká whiskey, která se připravuje z 51-80 % kukuřice, destilát obsahuje minimálně 40 % alkoholu, ukládá se ke zrání do nových dubových… Číst dál

Marie