Mezinárodní den Nachos
Nachos jsou chipsy z tortilly ve tvaru trojúhelníku. Texasko-mexické jídlo se uchytilo nejenom v USA a Mexiku, ale oblíbeným se stalo i v dalších… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nachos jsou chipsy z tortilly ve tvaru trojúhelníku. Texasko-mexické jídlo se uchytilo nejenom v USA a Mexiku, ale oblíbeným se stalo i v dalších… Číst dál
Ořechy skutečně představují velmi zvláštní skupinu ovoce. Jsou to vlastně jedlá semena, která u ostatních druhů ovoce nekonzumujeme. Ořechy obsahují… Číst dál
Některé odrůdy jablek představují zcela jednoznačně naše kulturní dědictví. Jablka jsou v ČR nejrozšířenější ovoce a už naši předci je měli jako… Číst dál
Zavařené potraviny nebo jen suroviny mají velmi dlouhou trvanlivost, proto zavařujeme vše, co nám zahrádka, políčko nebo les poskytnou. Všechna… Číst dál
Dršťky se někdy neprávem považují na podřadnější vnitřnosti, avšak i z nich lze připravit opravdovou delikatesu! Ke všemu ještě obsahují jen málo… Číst dál
Těstoviny tak zdaleka nejsou jen kolínka. Spaghetti, ravioli, tortellini, penne, fusilli atd… lidstvo zná stovky druhů těstovin rozličných tvarů s… Číst dál
Dýně je královnou nejen na podzimních záhonech, ale i v kuchyni. Málokterá zelenina se dá využít takřka úplně beze zbytku jako tato. Některé druhy… Číst dál
Kuřecí maso obsahuje velké množství látek prospěšných našemu zdraví. Je bohaté na vitamíny skupiny B a důležité minerály jako je vápník, hořčík,… Číst dál
Základem čokolády jsou kakaové boby, které patří k přirozeným zdrojům antioxidantů a k superpotravinám. Indiáni je nazývali pokrmem bohů. Konzumace… Číst dál
Vločky vznikají drcením zrn ovsa, jsou bohatým zdrojem vitamínů, omega-3 a omega-6 nenasycených mastných kyselin a vlákniny, která je nezbytná pro… Číst dál
Farmář vysvětlil, jak správně skladovat dýně: Důležité je sucho, volte raději vnitřní prostory, pak vydrží klidně až do jara, říká
Sladkokyselá omáčka na způsob Uncle Ben's: Skvělou chuť jí dodá ananasový kompot i se šťávou a zavařená vydrží až do další sezóny
Segedínský guláš podle maďarského receptu: Zdravější a chutnější verze, než jakou známe my, se obejde bez mouky