Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Významné dny – čtvrtek, 22. října 2026

Den ořechů Národní den

Den ořechů

Ořechy skutečně představují velmi zvláštní skupinu ovoce. Jsou to vlastně jedlá semena, která u ostatních druhů ovoce nekonzumujeme. Ořechy obsahují… Číst dál

Následující významné dny

Den zavařování Národní den

Den zavařování

pátek, 23. října 2026

Zavařené potraviny nebo jen suroviny mají velmi dlouhou trvanlivost, proto zavařujeme vše, co nám zahrádka, políčko nebo les poskytnou. Všechna… Číst dál

Den dýně Národní den

Den dýně

pondělí, 26. října 2026

Dýně je královnou nejen na podzimních záhonech, ale i v kuchyni. Málokterá zelenina se dá využít takřka úplně beze zbytku jako tato. Některé druhy… Číst dál

Den čokolády Národní den

Den čokolády

středa, 28. října 2026

Základem čokolády jsou kakaové boby, které patří k přirozeným zdrojům antioxidantů a k superpotravinám. Indiáni je nazývali pokrmem bohů. Konzumace… Číst dál

Den octa Národní den

Den octa

neděle, 1. listopadu 2026

Ocet nejenže skvěle dochutí pokrmy, ale je skvělým (a laciným) pomocníkem při úklidu. Ocet se vyrábí buď rychlým nebo pomalým procesem fermentace.… Číst dál

Den skořice Národní den

Den skořice

neděle, 1. listopadu 2026

Skořice je známá už od starověku. Rozeznáváme dva druhy skořice – cejlonskou a čínskou. Pravá je pouze ta ze Srí Lanky, tedy cejlonská. Po usušení… Číst dál

Marie