Den kyselých okurek
Kyselé okurky mohou obohacovat pokrmy v našem jídelníčku po celý rok. Hodí se skvěle do lahodného burgeru, do oblohy, salátů, pomazánek či do hot… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kyselé okurky mohou obohacovat pokrmy v našem jídelníčku po celý rok. Hodí se skvěle do lahodného burgeru, do oblohy, salátů, pomazánek či do hot… Číst dál
Kynuté, na plechu pečené a povidly, mákem či tvarohem plněné buchty se nazývají také „Honzovky“. Tento neformální název vznikl díky pohádkám, ve… Číst dál
S probírkou lednice byste neměli čekat výhradně na tento den, ale dělat ji pravidelně. Zvláště pokud se z lednice line nepříjemný zápach či se… Číst dál
Ve světě má fast food dlouhou tradici, Češi se prvního stravovacího zařízení tohoto typu dočkali v roce 1992. Jednalo se McDonald’s, který svou první… Číst dál
Jak už jsme předeslali, o původ baklavy se vedou sáhodlouhé pře. Napovědět by mohla skutečnost, že slovo baklava je arménského původu – jde o… Číst dál
Domácí pečení chleba má své kouzlo a stalo se hitem. Není to úplně jednoduché a vyžaduje to trochu cviku a znalost několika pravidel. Ale po několika… Číst dál
Máslo je mléčný výrobek. Jde o mléčný roztíratelný tuk, který se vyrábí zkoncentrováním mléčného tuku. České máslo tradičně obsahuje většinou 82-86 %… Číst dál
Slovo macchiato je italského původu, jako ostatně i tento horký nápoj a znamená skvrnitý nebo tečkovaný. Espresso macchiato vzniklo nejspíše v 80.… Číst dál
Polévka je grunt, říkávaly naše babičky. A měly pravdu. Polévky totiž tvoří základ každého jídla, nebo by alespoň měly. Při obědě se podávají před… Číst dál
Ve starověku se ovšem nejednalo o perník v dnešním slova smyslu. Šlo o jednoduchou směs mouky, vody a medu, která se upekla. První zmínka o perníku… Číst dál
Káva patří k horkým nápojům, které se s příchodem chladných měsíců stávají žádanějšími. Správné espresso má mít objem nápoje v rozmezí od 25 do 30 ml… Číst dál
Byliny v kuchyni: Řeřicha chutí připomíná ředkvičky a je přímo nadupaná vitaminy. Jak si ji nejlépe užít?
Jak na smažené zelí podle Aničky z MasterChefa: Odkoukala jsem ho od jednoho českého kuchaře, přiznává soutěžící
Meruňkové řezy Henrietta: Slavnostní dezert s jemným máslovým krémem a meruňkovou náplní chutná božsky