Den espressa
Káva patří k horkým nápojům, které se s příchodem chladných měsíců stávají žádanějšími. Správné espresso má mít objem nápoje v rozmezí od 25 do 30 ml… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Káva patří k horkým nápojům, které se s příchodem chladných měsíců stávají žádanějšími. Správné espresso má mít objem nápoje v rozmezí od 25 do 30 ml… Číst dál
Kešu, které svým tvarem připomínají ledvinu, bývají vegany jako alternativa různých mléčných výrobků, lze z nich připravit i mouku. I když je všichni… Číst dál
Sardinky mají v kuchyni poměrně pestré využití. Jejich pevné maso a vysoký obsah tuku je přímo předurčuje pro grilování. Grilovat se dají v alobalu i… Číst dál
Využití kukuřičných zrn v kuchyni je velmi široké a na našem webu můžete najít velké množství receptů s touto obilovinou. Dobré je, že si kukuřici… Číst dál
Původ dortů se datuje mnoho století do minulosti. Ve Francii byly například už v 16. století populární koláče, které nesly označení „Tort“. Existuje… Číst dál
Sušené maso dokáže skvěle doplnit energii a pokud vyrážíte na výlet, je to ideální položka do batohu. Kousky nasoleného, kořeněného, sušeného masa… Číst dál
První zmínka o francouzském toastu lze zaznamenat v době slávy říše římské. U našich německých sousedů se dle historických pramenů připravuje… Číst dál
Mousse lze připravit v nepřeberném množství příchutí, nejslavnější je však čokoládová pěna neboli mousse au chocolat. Dle odhadů byla tato čokoládová… Číst dál
Jablka jsou třetím nejrozšířenějším druhem ovoce na světě (hned po citrusech a banánech). V současné době známe na 35 tisíc druhů jablek. Zatímco… Číst dál
Dnes si koláče dopřáváme mnohem častěji, nejen na poškádlení jazyka, ale míváme koláče na snídani či svačinu. A těch druhů, co jich je, každý koláč… Číst dál
Šťavnatý řízek, křupavý dozlatova usmažený bramborák, růžičky květáku v trojobalu, nebo česká klasika – smažák. Smažit se dá téměř vše, na co člověk… Číst dál