Silvestr
Na pohoštění při příležitosti oslav konce roku a vítání toho nového se kromě chlebíčků hodí i jiné drobné jídlo, které lze snadno konzumovat při živé… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na pohoštění při příležitosti oslav konce roku a vítání toho nového se kromě chlebíčků hodí i jiné drobné jídlo, které lze snadno konzumovat při živé… Číst dál
Ono totiž není šumivé víno jako šumivé víno. Nejsou bublinky jako bublinky – mezi laciným šumivým vínem a šampaňským je propastný rozdíl. Cena… Číst dál
Historie koktejlu Bloody Mary je opředena záhadami. Jeho název bývá spojován s mnoha historickými postavami. Podle jednoho zdroje vytvořil tento… Číst dál
Metoda podávání jídla formou švédský stolů pochází, jak už název napovídá, ze Skandinávie. Švédsky se jí říká smörgåsbord, což neznamená doslova… Číst dál
Oblíbené věnečky z odpalovaného těsta bývají plněné krémem z pudinku a šlehačky. Těsto na tuto dobrotu není sice nejsnadnější na přípravu, ale když… Číst dál
Třešně nebo višně v čokoládě mají v oblibě lidé téměř po celém světě. Mají jednu nevýhodu, bývají tak lahodné, že jsou rychle pryč. Můžete si je… Číst dál
Špagety jsou synonymem italské kuchyně a mají mnoho podob. Hodí se k nim jednoduché omáčky jako je pesto či aglio e olio, které k nim krásně přilnou.… Číst dál
Šlehačka může mít mnoho chutí. Můžete si ji koupit už hotovou, ale více vám bude chutnat ta, kterou si připravíte sami. Víte, jak vyrobit karamelovou… Číst dál
Z fazolí lze připravit rychlá, levná a sytá jídla. Oblíbená je například fazolová polévka s uzeným masem, skvěle také chutnají s kuřecím masem.… Číst dál
Meruňky se hodí skvěle do moučníků. Na výběr jsou třeba koláče s kypřícím práškem, kynuté buchty na plech či moučníky s tvarohem. Toto oblíbené ovoce… Číst dál
Mléko nelze v plném rozsahu ničím nahradit. Jde o produkt mléčných žláz samic savců, mléka různých druhů savců se liší obsahem tuků a bílkovin. Jde o… Číst dál
Pravý marcipán je hmota, která obsahuje alespoň 30 % mandlí. Z marcipánu se nejčastěji tvoří květiny nebo zvířátka, kterými zdobíme dorty. Marcipánem… Číst dál
Pečeme s Ivou: Jak na nadýchané domácí bagety, které jsou výborné i druhý den? Stačí použít malý fígl s kynutím
Průvodce halloweenskými dýněmi: Kdy je můžeme jíst, jakou si na vydlabání koupit i proč je svíčka rizikem
Pečeme s Ivou: Hruščák, koláč s hruškovými povidly a s tvarohovou náplní, pekly už kdysi dávno naše prababičky