Den popcornu
Na křupavé pochoutce z pukané kukuřice si pochutnávali už indiáni před více než 5 000 let. Aztékové pukání kukuřičných zrn považovali za magické a… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na křupavé pochoutce z pukané kukuřice si pochutnávali už indiáni před více než 5 000 let. Aztékové pukání kukuřičných zrn považovali za magické a… Číst dál
Konzumace tvarohu má příznivý vliv na lidský organismus. Mléčný výrobek smetanové chuti obsahuje velké množství bílkovin, naproti tomu je v něm… Číst dál
Historie výroby sýra sahá až do roku 8000 př. n. l. Stejně jako mnoho významných vynálezů, i sýr pravděpodobně vznikl nedopatřením. Syřidlo (enzym,… Číst dál
Müsli tyčinky často volíme jako zdravou variantu svačiny na cesty nebo do práce, když nemáme čas na jiné, vydatnější jídlo. Přesto že jsou malé, díky… Číst dál
Nabídka omáček k masu je velmi pestrá, od sladkých chilli omáček, přes různé pikantní dipy třeba ke steakům, až po ty opravdu pálivé - stačí si jen… Číst dál
Koláče nás provází celým životem, všichni si je pamatujeme už z dětství. Ovocný koláč s máslovou drobenkou jak ho dělala babička jen tak někdo neumí,… Číst dál
Arašídové máslo je relativně zdravá pochutina, vyrobená mixováním arašídů. Ty obsahují velké množství tuku, který při mixování uvolní, takže má… Číst dál
Pravá irská káva je tvořena přibližně 200 ml silné filtrované kávy s jedním panákem irské whisky a trochou třtinového cukru, nahoře pak leží silná… Číst dál
Příprava zelené šťávy je velmi jednoduchá. Pomůže vám odšťavňovač, díky kterému z ovoce a zeleniny dostanete rychle a efektivně všechny vitamíny a… Číst dál
Přijít pouhý měsíc po vánočním a novoročním přejídání se Dnem čokoládového dortu může na někoho působit jako špatný vtip. Mlsouni prominou. Příliš… Číst dál
Dozlatova vypečené tenoučké placičky z litého těsta zbožňuje snad každý z nás. Kouzlo je v té jednoduchosti – stačí připravit těsto z několika málo… Číst dál
Nejstarší recepty na výrobu croissantů pocházejí z počátku 20. století, zmínky o nich ale můžeme najít v dobovém tisku už z poloviny 19. století.… Číst dál