Mezinárodní den čokoládového dortu
Přijít pouhý měsíc po vánočním a novoročním přejídání se Dnem čokoládového dortu může na někoho působit jako špatný vtip. Mlsouni prominou. Příliš… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Přijít pouhý měsíc po vánočním a novoročním přejídání se Dnem čokoládového dortu může na někoho působit jako špatný vtip. Mlsouni prominou. Příliš… Číst dál
Dozlatova vypečené tenoučké placičky z litého těsta zbožňuje snad každý z nás. Kouzlo je v té jednoduchosti – stačí připravit těsto z několika málo… Číst dál
Nejstarší recepty na výrobu croissantů pocházejí z počátku 20. století, zmínky o nich ale můžeme najít v dobovém tisku už z poloviny 19. století.… Číst dál
Už staří Mayové věřili, že čokoláda má magické schopnosti. Možná že ano - jen jeden šálek člověka zahřeje, zasytí a dodá energii na několik hodin.… Číst dál
Hořká čokoláda je jedním ze tří druhů čokolády, netřeba ani připomínat, že zbývající dva druhy jsou čokoláda mléčná a bílá. Právě ta hořká má na… Číst dál
Přílohy z brambor patří u nás mezi ty nejoblíbenější. U hodně lidí vedou hranolky, ale je také plno těch, kteří nedají dopustit na krokety. S… Číst dál
Mrkev patří mezi nejpoužívanější a nejoblíbenější druhy zeleniny. Protože je přirozeně sladká, je vhodné ji nastrouhat a přidávat do těst na pečení… Číst dál
Na hutné hřejivé polévky se můžeme spolehnout v chladných zimních měsících. V mrazivém dnu přijde kouřící talíř s polévkou vhod. Ať už v něm máte… Číst dál
Pravděpodobně se najde pár jedinců, kterým je smetanová kombinace ořechů a čokolády proti srsti, ale nejspíš jich nebude mnoho. My ostatní na začátku… Číst dál
Čokoládové fondue je tím pravým řešením, pokud máte velkou chuť na čokoládu, ale jen málo času. Příprava této pochutiny je totiž velice jednoduchá.… Číst dál
Mražený jogurt přijde vhod za teplých letních dní, kdy se stává méně kalorickou alternativou zmrzliny. Osvěžující je jeho nakyslá jogurtová chuť.… Číst dál
Nejlepší dortový korpus: Poradíme vám, jak postupovat, aby se vždycky povedl na jedničku!
Halloweenské MasterChef Česko: Jak na jednoduché chlupaté prsty z listového těsta, pařáty čarodějnice a další děsivé pohoštění
Turecko na talíři: Zapomeňte na kebab a uvařte si slavnou „polévku nevěst“ z čočky, rýže a bulguru