Den mentolové čokolády
Čokoláda patří k hříšnému pokušení, které poprvé okusili Evropané již v 16. století. Od té doby prošla mnohými chuťovými experimenty a variacemi, od… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čokoláda patří k hříšnému pokušení, které poprvé okusili Evropané již v 16. století. Od té doby prošla mnohými chuťovými experimenty a variacemi, od… Číst dál
Muffiny [mafiny] svým původem pochází z Walesu, kde vypadaly spíše jako placičky připravené z kynutého těsta, do kterých se dávalo "co dům dal".… Číst dál
V Americe je to třešňový pie [páj] z křehkého máslového těsta, kterým vytvoříme na povrchu typickou mřížku. Ve Francii je to koláč připomínající naši… Číst dál
Pokud rádi cestujete, jistě víte, že se žádná návštěva Německa neobejde bez pravé bavorské klobásy k snídani nebo svačině. V bavorské restauraci… Číst dál
Tento původně mexický koktejl, který můžeme ochutnat hned v několika verzích, patří mezi 10 nejoblíbenějších drinků na světě. Pokud si margaritu… Číst dál
I když si mnozí myslí, že profese barmana je moderní záležitost, existuje už od 14. století. Má svůj původ v Evropě, kde hostinští nabízeli svým… Číst dál
To, že jsou ořechy zdravé, asi nikoho nepřekvapí. Pistácie ale z řady skořápkových plodů vyčnívají právě díky svým výjimečným vlastnostem. Jsou plné… Číst dál
Jahody jsou prvním druhem ovoce, které na našich zahrádkách dozrává. Sladké, voňavé plody sklízíme už od konce května zhruba do poloviny července.… Číst dál
První recept na soufflé pochází již z počátku 19. století, kdy jej připravil francouzský šéfkuchař. Logicky nás tedy napadne, že název “soufflé”… Číst dál
Způsobů, jak uchovat přebytky letní úrody ovoce je spousta, tím nejznámějším a nejrozšířenějším je zavaření do sklenic. Zavařením si ovoce zachová… Číst dál
Kdo by neměl rád palačinky? Ať už k snídani, nebo jako sladký oběd, se šlehačkou a čerstvým ovocem, či s marmeládou, posypané popraškem cukru, vždy… Číst dál
Retro okénko: Cigaretové žvýkačky se prodávaly na poutích i v Tuzexu a od cigaret byste je nerozeznali
Jídelníček Alžběty Pomořanské, manželky Karla IV.: Dávala si vepřovou pečínku a nesměla jíst mrkev, jež byla blíž k peklu
Slano-sladké mámení: Jak na slaný karamel, aby se nespálil a nebyl plný hrudek?