Světový den barmanů
I když si mnozí myslí, že profese barmana je moderní záležitost, existuje už od 14. století. Má svůj původ v Evropě, kde hostinští nabízeli svým… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
I když si mnozí myslí, že profese barmana je moderní záležitost, existuje už od 14. století. Má svůj původ v Evropě, kde hostinští nabízeli svým… Číst dál
To, že jsou ořechy zdravé, asi nikoho nepřekvapí. Pistácie ale z řady skořápkových plodů vyčnívají právě díky svým výjimečným vlastnostem. Jsou plné… Číst dál
Jahody jsou prvním druhem ovoce, které na našich zahrádkách dozrává. Sladké, voňavé plody sklízíme už od konce května zhruba do poloviny července.… Číst dál
První recept na soufflé pochází již z počátku 19. století, kdy jej připravil francouzský šéfkuchař. Logicky nás tedy napadne, že název “soufflé”… Číst dál
Způsobů, jak uchovat přebytky letní úrody ovoce je spousta, tím nejznámějším a nejrozšířenějším je zavaření do sklenic. Zavařením si ovoce zachová… Číst dál
Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál
Kdo by neměl rád palačinky? Ať už k snídani, nebo jako sladký oběd, se šlehačkou a čerstvým ovocem, či s marmeládou, posypané popraškem cukru, vždy… Číst dál
McNamara proto zavedl den, který připomíná význam irské whisky, její historii i způsob přípravy. A že zvolil zrovna datum 3. 3.? Není to náhoda.… Číst dál
Svařák je horký nápoj, vyrobený z červeného vína a koření – nejčastěji skořice, hřebíčku a badyánu. Podle chuti do něj můžete přidat na kolečka… Číst dál
Základem každé tatarské omáčky je majonéza. Tu skvěle doplňuje najemno nasekaná cibule a sterilované okurky, někdo podle chuti přidává i zeleninu ve… Číst dál
Absinth je tvrdý alkoholický nápoj s velmi vysokým obsahem alkoholu (okolo 80 %), vyrobený macerováním pelyňku, anýzu a fenyklu ve vysokoprocentním… Číst dál
Ovocné osvěžení pro malé i velké: 10 skvělých domácích limonád, které musíte zkusit!
Upekli jsme nadívaná vejce podle M. D. Rettigové: Zužitkují se do nich vykoledovaná vajíčka i starší pečivo a jídlo chutná skvěle
Cibule dává salátům tu správnou chuť. Jak zmírnit její štiplavost a jaké odrůdy jsou do salátů nejvhodnější