Den dýňových semínek
Dýně obecná (tykev obecná) je jednou z hlavních kulturních plodin, pochází ze Střední Ameriky a nabízí širokou škálu možností, jak ji využít beze… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dýně obecná (tykev obecná) je jednou z hlavních kulturních plodin, pochází ze Střední Ameriky a nabízí širokou škálu možností, jak ji využít beze… Číst dál
Tacos je velmi rychle připravené jídlo, nezabere mnoho času, perfektně chutná a pokaždé pořádně zasytí. Recept na tacos není přesně daný, každé tacos… Číst dál
Historie vodky sahá až do 13. století, tehdy se ale používala spíše jako léčebný prostředek či desinfekce. Teprve v 15. století začala být využívána… Číst dál
V Číně se nudle jedly už za dynastie Chan 200 let př. n. l., a postupně se rozšířily do celého světa. A když v roce 1958 japonský podnikatel Momofuku… Číst dál
Název frappé pochází z francouzštiny a překládá se jako “ledový” nebo “mrazivý”. Tento nápoj vznikl v Řecku v roce 1957 na mezinárodním veletrhu v… Číst dál
Není se co divit, že jsou tak oblíbené – tenké, křupavé, máčené v čokoládě v sobě snoubí slanou i sladkou chuť, a to je ve výsledku velmi příjemné.… Číst dál
Pirohy (polsky pierogi) jsou nekynuté taštičky či knedlíčky, které se nejčastěji připravují v Polsku, na Slovensku, Ukrajině či v Rusku. Receptů je… Číst dál
Vedle běžných sýrových kultur se na výrobě oblíbených plísňových sýrů nezastupitelně podílí ušlechtilé plísňové kultury, nejčastěji z rodu… Číst dál
Tento den vzdává hold jedné z nejznámějších kombinací jídla a pití na Zemi. Jak pivo, tak pizza jsou k mání v nesčetném množství druhů a obě si lze… Číst dál
Zdobené dorty se postupem času staly tak žádanými, že se žádná svatba ani oslava narozenin bez nich neobejde. Dort totiž splňuje dva důležité úkoly… Číst dál
Kaše je ideální k snídaňový pokrm. Její příprava je rychlá a jednoduchá, kaše dokáže zasytit a díky využitým surovinám je zdravá. Připravujeme ji… Číst dál
Kolébkou pizzy je jednoznačně Itálie, její kořeny ale sahají až ke starým Egypťanům. Ti ji však připravovali spíše jako chlebovou placku, doplněnou… Číst dál
Vepřové patří v ČR mezi nejoblíbenější druhy masa, a není se čemu divit. Nejen že je vepřové v obchodech k dostání poměrně snadno a za dostupnou cenu… Číst dál
Jak zajistit, aby se bramborové knedlíky při vaření nerozpadly: Je nutné použít správnou mouku a vyzkoušet můžeme i trik s octem
Chutě známých politiků: Macron miluje cordon bleu, jídelníček mu ale hlídá manželka
Jak na velikonoční osení? Místo květináče je dejte do skořápky od vajíček. Tady je návod, jak na to!