Světový den těstovin
Těstoviny tak zdaleka nejsou jen kolínka. Spaghetti, ravioli, tortellini, penne, fusilli atd… lidstvo zná stovky druhů těstovin rozličných tvarů s… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těstoviny tak zdaleka nejsou jen kolínka. Spaghetti, ravioli, tortellini, penne, fusilli atd… lidstvo zná stovky druhů těstovin rozličných tvarů s… Číst dál
Dýně je královnou nejen na podzimních záhonech, ale i v kuchyni. Málokterá zelenina se dá využít takřka úplně beze zbytku jako tato. Některé druhy… Číst dál
Kuřecí maso obsahuje velké množství látek prospěšných našemu zdraví. Je bohaté na vitamíny skupiny B a důležité minerály jako je vápník, hořčík,… Číst dál
Základem čokolády jsou kakaové boby, které patří k přirozeným zdrojům antioxidantů a k superpotravinám. Indiáni je nazývali pokrmem bohů. Konzumace… Číst dál
Vločky vznikají drcením zrn ovsa, jsou bohatým zdrojem vitamínů, omega-3 a omega-6 nenasycených mastných kyselin a vlákniny, která je nezbytná pro… Číst dál
Světový den veganství se poprvé slavil v roce 1994, přesně 50 let ode dne kdy byla založena Veganská společnost. U jejího zrodu stál Donald Watson,… Číst dál
Ocet nejenže skvěle dochutí pokrmy, ale je skvělým (a laciným) pomocníkem při úklidu. Ocet se vyrábí buď rychlým nebo pomalým procesem fermentace.… Číst dál
Skořice je známá už od starověku. Rozeznáváme dva druhy skořice – cejlonskou a čínskou. Pravá je pouze ta ze Srí Lanky, tedy cejlonská. Po usušení… Číst dál
Zmínky o salámu mezi dvěma krajíci chleba se objevovaly už dříve, ale až John Montagu, který žil v 18. století, mu dal věhlas a hlavně název. Hrabě… Číst dál
Cukrovinky jsou ve své podstatě potraviny, jejichž základní složkou je přírodní sladilo. A aby v tom byl pořádek, řídí se používání přídatných a… Číst dál
Pánové, nejen vaši drahou polovičku, ale případně i maminku, dceru či sestru potěší, pokud si vezmete jednou také zástěru postavíte se k plotně a… Číst dál
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná
Beránek, po kterém se jen zapráší: Rady a tipy, jak vybrat a správně zpracovat jehněčí maso
Jak připravit jednohubky po benátsku? S cicchetti a sklenkou prosecca si budete připadat jako ve slunné Itálii