Světový den luštěnin
Luštěniny, za které považujeme suchá semena ze zralých lusků, mají vysoký obsah vlákniny a jsou vynikajícím nízkotučným zdrojem bílkovin. S… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Luštěniny, za které považujeme suchá semena ze zralých lusků, mají vysoký obsah vlákniny a jsou vynikajícím nízkotučným zdrojem bílkovin. S… Číst dál
Tortelliny jsou těstoviny prstencovitého tvaru, které se nejčastěji plní vepřovým masem, mortadellou a parmezánem. Po uvaření se pak polijí máslem a… Číst dál
Čedar je slavný anglický sýr, který může být světlý jako eidam, ale daleko častěji bývá tmavě žlutý až výrazně oranžový. Tento sýr vyniká příjemnou… Číst dál
Hamburger měl svou současnou podobu, tedy plátek masa v rozkrojené housce, získat v roce 1891 v americké Oklahomě. Co se burgerů týká, na výběr jich… Číst dál
Mandle, tedy jádro plodu mandloně obecné neboli mandlovníku, můžeme konzumovat jen tak, ale jsou také velmi ceněnou ingrediencí třeba při pečení.… Číst dál
Zelí se skvěle hodí třeba k pečené kachně. Zelí se ke kachní pečínce připravuje na mnoho způsobů. Někdo dává přednost zelí kysanému, další má rád… Číst dál
Víno je lahodný alkoholický nápoj, který získáváme kvašením hroznů, nebo hroznového moštu. Díky velkému množství odrůd se svou chutí zavděčí… Číst dál
Čokoláda patří k hříšnému pokušení, které poprvé okusili Evropané již v 16. století. Od té doby prošla mnohými chuťovými experimenty a variacemi, od… Číst dál
V Americe je to třešňový pie [páj] z křehkého máslového těsta, kterým vytvoříme na povrchu typickou mřížku. Ve Francii je to koláč připomínající naši… Číst dál
Muffiny [mafiny] svým původem pochází z Walesu, kde vypadaly spíše jako placičky připravené z kynutého těsta, do kterých se dávalo "co dům dal".… Číst dál
Tento původně mexický koktejl, který můžeme ochutnat hned v několika verzích, patří mezi 10 nejoblíbenějších drinků na světě. Pokud si margaritu… Číst dál
Jak doma vyrobit škvarky, aby byly voňavé a dokonale křupavé? Pomáhá fígl s mlékem, ale důležité je i správné krájení
Slavné omáčky: Jemná rajčatová doladí chuť těstovin i masa. Takhle se správně dělá
Prezident Edvard Beneš se stravoval skromně. Stačily mu brambory s máslem a miloval bramboračku s houbami