Den koktejlů
Den koktejlů by neměl být jen čistě o zábavě a ochutnávání nových věcí, ale měl by také přinést kulturní obohacení a ponaučení. Je to skvělá… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Den koktejlů by neměl být jen čistě o zábavě a ochutnávání nových věcí, ale měl by také přinést kulturní obohacení a ponaučení. Je to skvělá… Číst dál
Rozinky v čokoládě mají několik výhod. Jsou například nabité antioxidanty, vitamíny a minerály. Jsou také dobrým zdrojem vlákniny a mohou pomoci… Číst dál
Vafle pocházejí z Belgie, kde se měly objevit už ve 14. století. Belgické vafle jsou vyhlášené. Tento oblíbený moučník s mřížkami se konzumuje buďto… Číst dál
Pekanové ořechy mají jedinečnou chuť, která dokáže dát kouzlo připravovanému pokrmu. Pekanové ořechy lze použít v široké škále jídel, od sladkých až… Číst dál
Nugát vytváříme z cukru či medu a oříšků nebo pražených mandlí. Jde o velmi oblíbenou cukrářskou hmotu. Historie této cukrovinky je poměrně dlouhá,… Číst dál
Špenát chutná skvěle v kombinaci se smetanou, plísňovým sýrem a těstovinami nebo bramborovými gnocchi. Výborně také funguje jako náplň do masových… Číst dál
Whisky má svůj původ ve Skotsku a Irsku, kde se její historie začala psát v 15. století. Této lihovině původně říkalo aqua vitae (voda života nebo… Číst dál
Chcete-li zažít Španělsko na talíři, dopřejte si pravou rýžovou paellu. Rozhodně do ní nezapomeňte dát rajčata a špetku šafránu. Hlavním tajemstvím… Číst dál
Posezení u ohně bývá zejména pro lidi a děti z měst nevšední událost. A je jedno, zda jde o posezení v přírodě či na zahrádce. A když si na takovém… Číst dál
Jak na polévku z krůtích krků? Není to žádná věda! Krůtí krky osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném tuku ze všech stran. Pak je vložíme do… Číst dál
Kynuté těsto má dlouhou historii, která sahá až do 17. století, kdy se z něj vařily slané buchty z mouky, tekutých kvasnic, vajec a soli. V dnešní… Číst dál
Čokoládový mousse [můs], neboli pěna, je sladký dezert, který má svůj původ ve Francii, kde se objevil až v druhé polovině 19. století. Připravuje se… Číst dál
Skromná kuchyně: Dušený špenát může být levná delikatesa, když jej správně dochutíme. Roli hrají smetana i dokonale osmažená cibulka
Retro okénko: Legendární krakovský sýrový salát je vynikající na chlebíčky i jako samotný pokrm. Příprava je navíc snadná
Prvomájový sirup z květů třešní je možná lepší než polibek. Jeho příprava je navíc snadná