Den čokolády
Základem čokolády jsou kakaové boby, které patří k přirozeným zdrojům antioxidantů a k superpotravinám. Indiáni je nazývali pokrmem bohů. Konzumace… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Základem čokolády jsou kakaové boby, které patří k přirozeným zdrojům antioxidantů a k superpotravinám. Indiáni je nazývali pokrmem bohů. Konzumace… Číst dál
Vločky vznikají drcením zrn ovsa, jsou bohatým zdrojem vitamínů, omega-3 a omega-6 nenasycených mastných kyselin a vlákniny, která je nezbytná pro… Číst dál
Ocet nejenže skvěle dochutí pokrmy, ale je skvělým (a laciným) pomocníkem při úklidu. Ocet se vyrábí buď rychlým nebo pomalým procesem fermentace.… Číst dál
Světový den veganství se poprvé slavil v roce 1994, přesně 50 let ode dne kdy byla založena Veganská společnost. U jejího zrodu stál Donald Watson,… Číst dál
Skořice je známá už od starověku. Rozeznáváme dva druhy skořice – cejlonskou a čínskou. Pravá je pouze ta ze Srí Lanky, tedy cejlonská. Po usušení… Číst dál
Zmínky o salámu mezi dvěma krajíci chleba se objevovaly už dříve, ale až John Montagu, který žil v 18. století, mu dal věhlas a hlavně název. Hrabě… Číst dál
Cukrovinky jsou ve své podstatě potraviny, jejichž základní složkou je přírodní sladilo. A aby v tom byl pořádek, řídí se používání přídatných a… Číst dál
Pánové, nejen vaši drahou polovičku, ale případně i maminku, dceru či sestru potěší, pokud si vezmete jednou také zástěru postavíte se k plotně a… Číst dál
Nachos je pokrm oblíbený nejen v USA a Mexiku, ale popularitu si získal téměř po celém světě. Traduje se, že nachos vzniklo dílem improvizace,… Číst dál
Merlot, původem z Bordeaux, patří k nejstarším původním odrůdám vína vůbec. Je velmi blízká Cabernet Franc. Zajímavý je samotný název této odrůdy.… Číst dál
Pro cappuccino je typické, že se podává v širších porcelánových šálcích. Třetinu tohoto původem italského nápoje tvoří espresso, třetinu mléko a… Číst dál
Recepty z románů: Ochutnejte dušené škeble, psí tlamy nebo žemličkový pudink
Jak využít sedmikrásky v kuchyni? Květy jsou skvělé nejen do medu a sirupu, mladé listy se hodí do salátů, pomazánek i polévek
Recepty z českých filmů: Přiměřeně, přiměřeně... Udělejte si lívance podle pana krále