Den kávy
Nejoblíbenějšími druhy kávy jsou arabika a robusta. Káva, ať už jakákoliv, nabízí řadu výhod. Například poskytuje energii, zahřeje, pomáhá udržet… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejoblíbenějšími druhy kávy jsou arabika a robusta. Káva, ať už jakákoliv, nabízí řadu výhod. Například poskytuje energii, zahřeje, pomáhá udržet… Číst dál
Objem potravin, který přijde vniveč je obrovský. Podle studie s názvem Celosvětový úbytek potravin a plýtvání potravinami od Organizace pro… Číst dál
Žvýkačka je měkká, soudržná látka určená ke žvýkání bez polykání. Žvýkání má velmi dlouhou historii, stopy tohoto zvyku se totiž objevily už v mnoha… Číst dál
Připravit a upéct si doma ty nejlepší křehké sušenky zvládne opravdu každý, snad proto je tato sladká dobrota všemi tak oblíbená. Každá rodina má… Číst dál
S objevením kávy je spojeno mnoho mýtů a pověstí. Do Evropy se dostala díky benátským kupcům na přelomu 16. a 17. století. První kavárna na našem… Číst dál
Vegetariánský den má poukázat nejenom na zdravotní výhody tohoto způsobu stravování, ale i na výhody enviromentální. Masný průmysl je totiž jednou z… Číst dál
Dýně obecná (tykev obecná) je jednou z hlavních kulturních plodin, pochází ze Střední Ameriky a nabízí širokou škálu možností, jak ji využít beze… Číst dál
Tacos je velmi rychle připravené jídlo, nezabere mnoho času, perfektně chutná a pokaždé pořádně zasytí. Recept na tacos není přesně daný, každé tacos… Číst dál
Historie vodky sahá až do 13. století, tehdy se ale používala spíše jako léčebný prostředek či desinfekce. Teprve v 15. století začala být využívána… Číst dál
V Číně se nudle jedly už za dynastie Chan 200 let př. n. l., a postupně se rozšířily do celého světa. A když v roce 1958 japonský podnikatel Momofuku… Číst dál
Název frappé pochází z francouzštiny a překládá se jako “ledový” nebo “mrazivý”. Tento nápoj vznikl v Řecku v roce 1957 na mezinárodním veletrhu v… Číst dál
Není se co divit, že jsou tak oblíbené – tenké, křupavé, máčené v čokoládě v sobě snoubí slanou i sladkou chuť, a to je ve výsledku velmi příjemné.… Číst dál
7 tipů, jak na ten nejlepší velikonoční mazanec: Takhle nepopraská a bude nádherně nadýchaný!
Jedlíkova cesta kolem světa: Znáte sicilské rýžové krokety či toskánskou polévku z chleba?
Domácí čokoládový dort: Do těsta na korpus je třeba správně vmíchat sníh. A víme, co udělat, aby se na krému nevytvořil škraloup