Den vanilkových cupcake
Cupcake jsou malé jednoporcové dortíčky, takové dortové jednohubky. Původně se pekly v keramických šálcích, z čehož vznikl nakonec jejich název –… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cupcake jsou malé jednoporcové dortíčky, takové dortové jednohubky. Původně se pekly v keramických šálcích, z čehož vznikl nakonec jejich název –… Číst dál
Zmrzlinovým pohárem obvykle nemůže nic zkazit. A ani na jeho přípravě. Milují jej jak děti, tak dospělí. Je tedy ideální prakticky na jakoukoliv… Číst dál
Svatý Martin bývá uctíván jako ochránce a patron všech vojáků, jezdců, koní, hus a vinařů. Tento svátek je spojen s hodováním a patří k němu velké… Číst dál
Traduje se, že francouzských opravdu mateřských omáček je celkem pět. Jsou to bešamel, velouté, espagnole, holandská a rajčatová. Z nich je možné… Číst dál
Pizza je oblíbené jídlo, které je spojováno s Itálií. Své předchůdce však měla už ve starověkém Egyptě a Řecku. Jejím základem je kynuté těsto, které… Číst dál
Ananas původně pochází z Jižní Ameriky, našel si však cestu na karibský poloostrov Guadeloupe, kde jej spolu s Amerikou objevil Kryštof Kolumbus,… Číst dál
Nugetky spatřily světlo světa na začátku 80. let minulého století a původně se jednalo o malé kousky nasekaného kuřecího masa, které drželo pohromadě… Číst dál
Kyselé okurky mohou obohacovat pokrmy v našem jídelníčku po celý rok. Hodí se skvěle do lahodného burgeru, do oblohy, salátů, pomazánek či do hot… Číst dál
Kynuté, na plechu pečené a povidly, mákem či tvarohem plněné buchty se nazývají také „Honzovky“. Tento neformální název vznikl díky pohádkám, ve… Číst dál
S probírkou lednice byste neměli čekat výhradně na tento den, ale dělat ji pravidelně. Zvláště pokud se z lednice line nepříjemný zápach či se… Číst dál
Ve světě má fast food dlouhou tradici, Češi se prvního stravovacího zařízení tohoto typu dočkali v roce 1992. Jednalo se McDonald’s, který svou první… Číst dál
Hovězí guláš na pivu zahuštěný bramborou: Správně orestovaná cibule dodá typickou chuť, černé pivo zase výraznou barvu
Buchty po ránu: Pařížské rohlíčky Josefa Maršálka vás uchvátí kombinací slaných arašídů v korpusu a pařížského krému
Jídelníček námořníků na lodích Kryštofa Kolumba: Solené ryby, suchary tvrdé jako kámen i kaše s červy