Den kompotovaného ananasu
Ananas původně pochází z Jižní Ameriky, našel si však cestu na karibský poloostrov Guadeloupe, kde jej spolu s Amerikou objevil Kryštof Kolumbus,… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ananas původně pochází z Jižní Ameriky, našel si však cestu na karibský poloostrov Guadeloupe, kde jej spolu s Amerikou objevil Kryštof Kolumbus,… Číst dál
Nugetky spatřily světlo světa na začátku 80. let minulého století a původně se jednalo o malé kousky nasekaného kuřecího masa, které drželo pohromadě… Číst dál
Kyselé okurky mohou obohacovat pokrmy v našem jídelníčku po celý rok. Hodí se skvěle do lahodného burgeru, do oblohy, salátů, pomazánek či do hot… Číst dál
Kynuté, na plechu pečené a povidly, mákem či tvarohem plněné buchty se nazývají také „Honzovky“. Tento neformální název vznikl díky pohádkám, ve… Číst dál
S probírkou lednice byste neměli čekat výhradně na tento den, ale dělat ji pravidelně. Zvláště pokud se z lednice line nepříjemný zápach či se… Číst dál
Ve světě má fast food dlouhou tradici, Češi se prvního stravovacího zařízení tohoto typu dočkali v roce 1992. Jednalo se McDonald’s, který svou první… Číst dál
Jak už jsme předeslali, o původ baklavy se vedou sáhodlouhé pře. Napovědět by mohla skutečnost, že slovo baklava je arménského původu – jde o… Číst dál
Domácí pečení chleba má své kouzlo a stalo se hitem. Není to úplně jednoduché a vyžaduje to trochu cviku a znalost několika pravidel. Ale po několika… Číst dál
Máslo je mléčný výrobek. Jde o mléčný roztíratelný tuk, který se vyrábí zkoncentrováním mléčného tuku. České máslo tradičně obsahuje většinou 82-86 %… Číst dál
Slovo macchiato je italského původu, jako ostatně i tento horký nápoj a znamená skvrnitý nebo tečkovaný. Espresso macchiato vzniklo nejspíše v 80.… Číst dál
Polévka je grunt, říkávaly naše babičky. A měly pravdu. Polévky totiž tvoří základ každého jídla, nebo by alespoň měly. Při obědě se podávají před… Číst dál
Ve starověku se ovšem nejednalo o perník v dnešním slova smyslu. Šlo o jednoduchou směs mouky, vody a medu, která se upekla. První zmínka o perníku… Číst dál
Pečeme s Ivou: Velikonoční zajíčci ozdobí každý sváteční stůl a potěší všechny koledníky. S jejich přípravou rády pomohou i děti.
Jak udržet jídlo na cestách v chladu? Pomůže obyčejná PET lahev i termoska, jen na to musíme myslet předem
Od áčka po železo: Encyklopedie důležitých vitamínů a přehled potravin, kde je najít, díl II.