Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Významné dny – středa, 2. ledna 2030

Následující významné dny

Den špaget Národní den

Den špaget

pátek, 4. ledna 2030

Špagety jsou synonymem italské kuchyně a mají mnoho podob. Hodí se k nim jednoduché omáčky jako je pesto či aglio e olio, které k nim krásně přilnou.… Číst dál

Den šlehačky Národní den

Den šlehačky

sobota, 5. ledna 2030

Šlehačka může mít mnoho chutí. Můžete si ji koupit už hotovou, ale více vám bude chutnat ta, kterou si připravíte sami. Víte, jak vyrobit karamelovou… Číst dál

Den fazolí Národní den

Den fazolí

neděle, 6. ledna 2030

Z fazolí lze připravit rychlá, levná a sytá jídla. Oblíbená je například fazolová polévka s uzeným masem, skvěle také chutnají s kuřecím masem.… Číst dál

Den meruněk Národní den

Den meruněk

středa, 9. ledna 2030

Meruňky se hodí skvěle do moučníků. Na výběr jsou třeba koláče s kypřícím práškem, kynuté buchty na plech či moučníky s tvarohem. Toto oblíbené ovoce… Číst dál

Den mléka Národní den

Den mléka

pátek, 11. ledna 2030

Mléko nelze v plném rozsahu ničím nahradit. Jde o produkt mléčných žláz samic savců, mléka různých druhů savců se liší obsahem tuků a bílkovin. Jde o… Číst dál

Den marcipánu Národní den

Den marcipánu

sobota, 12. ledna 2030

Pravý marcipán je hmota, která obsahuje alespoň 30 % mandlí. Z marcipánu se nejčastěji tvoří květiny nebo zvířátka, kterými zdobíme dorty. Marcipánem… Číst dál

Den bagelu Národní den

Den bagelu

úterý, 15. ledna 2030

Houska s dírou neboli bagel byla poprvé vytvořena v židovské komunitě v Polsku někdy na počátku 17. století. Slávy se však dočkal za velkou louží a… Číst dál

Marie