Den bonboniéry
Národní den
Už maminka filmového Forresta Gumpa říkala: “Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš”. Ano, možná proto je tato čokoládová sladkost, která slaví svůj den 28. prosince, po celém světě tak oblíbená. V jedné krabičce potkáte tolik různých chutí a druhů čokoládových bonbonů!
Původně (nejméně od 18. století) označovalo slovo bonbonnière pouze stolní nádobu na bonbony a další drobné sladkosti. Nyní bonboniérou označujeme menší či větší krabičku, dózu nebo nádobku z různých materiálů, která je naplněná čokoládovými bonbony. Buď jednodruhovými nebo kombinací tvarů bonbonů, jejich chutí i náplní.
Jakou bonboniéru vybrat
Samozřejmě můžeme koupit bonboniéru levnější, ale protože ji dáváme k výjimečným příležitostem, opravdu se vyplatí sáhnout po bonboniéře dražší, z kvalitních surovin. V opravdu kvalitní bonboniéře pak můžete najít takové lahůdky, jako je lískooříškový nugát, bonbon s příchutí irské kávy či slaného karamelu a mnoho dalších zajímavých chutí a vůní. Pokud rádi tvoříte v kuchyni, můžete vyzkoušet udělat nejen domácí čokoládu, ale přímo svoji bonbonieru - a darovat ji někomu blízkému.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den bonboniéry?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky