Den buchet
Národní den
Den buchet připadá každoročně na 15. listopadu. Buchty s mákem i povidly jsou českou klasikou, po které se mohou mnozí utlouct. Zvláště když je po upečení pocukrujete! Upéct nadýchané buchty patřívalo k základním dovednostem každé dobré hospodyňky. V dnešní době už není pečení buchet tak obtížné, tak proč to nezkusit?
Kynuté, na plechu pečené a povidly, mákem či tvarohem plněné buchty se nazývají také „Honzovky“. Tento neformální název vznikl díky pohádkám, ve kterých hloupý Honza bere toto jídlo v ranci s sebou, když vyráží do světa na zkušenou. Na kynuté klasice české sladké kuchyně si rád smlsne téměř každý.
Koláče a buchty
Co je dobré, věděli už naši předkové a my v téhle lahodné tradici s radostí pokračujeme. Kynuté buchty alias Honzovky jsou bochánky kynutého těsta, plněné nejčastěji tvarohem, mákem, ořechy, povidly… Podívejte se na všechny koláče a buchty.
Jak na kynuté těsto?
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den buchet?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Cukrář Josef Maršálek radí, jak zajistit, aby buchty nebyly vysušené. Klíčem k úspěchu je hlavně neuspěchat přípravu
Jak oslavit Den otců? Máme pro vás tipy na dobroty, které zaručeně potěší tatínky i dědečky