Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

září
18

Den cheeseburgeru


Den cheeseburgeru
Zdroj: Pixabay

Národní den

Svátek milovníků cheeseburgerů připadá každoročně na 18. září. Cheeseburger to je symbol fast foodů, bývá také spojován s grilováním. Oproti klasickému hamburgeru se odlišuje tím, že je doplněn sýrem.

Chutné maso v obležení zeleniny a sýra mezi dvěma půlkami jemné bulky - to je cheeseburger, po kterém se mnohým sbíhají sliny. Historie hamburgeru sahá až do roku 1891, kdy dostal svou současnou podobu v americké Oklahomě. Hamburger se skládá z grilovaných placek z mletého masa, nejčastěji hovězího, a je podáván v rozříznuté bulce či housce. Nejde jen o maso a pečivo, na dochucení se přidávají různé omáčky, nechybí ani zeleniny (nejčastěji okurka, salát  a rajčata). Přidáním sýra se z burgeru stane cheeseburger.

Jak na nejlepší burger? Nejdůležitější je maso

Pokud nemíříte do restauračního zařízení a chcete si burger připravit doma, tak myslete na to, že při přípravě lahodného burgeru na grilu vše začíná výběrem správného masa. Můžete si vybrat čistě hovězí maso, nebo smíchat hovězí s vepřovým, například v poměru 70 ku 30. Dalším důležitým krokem je maso dochutit. Můžete použít Worcesterovou omáčku, kvalitní hořčici, ideálně dijonskou, a utřený česnek. Samozřejmě nezapomeňte solit a pepřit. Směs poté na chvíli vložte do lednice a poté rukama či pomocí speciální formy vytvarujte jednotlivé placky. Podívejte se také, jak na domácí nadýchané housky, které udělají každý burger naprosto dokonalým.

 

 

Kdo by neměl promeškat Den cheeseburgeru?
Dejte jim vědět

V následujících letech tento den připadá na

Následující významné dny

Marie