Den cheeseburgeru
Národní den
Svátek milovníků cheeseburgerů připadá každoročně na 18. září. Cheeseburger to je symbol fast foodů, bývá také spojován s grilováním. Oproti klasickému hamburgeru se odlišuje tím, že je doplněn sýrem.
Chutné maso v obležení zeleniny a sýra mezi dvěma půlkami jemné bulky - to je cheeseburger, po kterém se mnohým sbíhají sliny. Historie hamburgeru sahá až do roku 1891, kdy dostal svou současnou podobu v americké Oklahomě. Hamburger se skládá z grilovaných placek z mletého masa, nejčastěji hovězího, a je podáván v rozříznuté bulce či housce. Nejde jen o maso a pečivo, na dochucení se přidávají různé omáčky, nechybí ani zeleniny (nejčastěji okurka, salát a rajčata). Přidáním sýra se z burgeru stane cheeseburger.
Jak na nejlepší burger? Nejdůležitější je maso
Pokud nemíříte do restauračního zařízení a chcete si burger připravit doma, tak myslete na to, že při přípravě lahodného burgeru na grilu vše začíná výběrem správného masa. Můžete si vybrat čistě hovězí maso, nebo smíchat hovězí s vepřovým, například v poměru 70 ku 30. Dalším důležitým krokem je maso dochutit. Můžete použít Worcesterovou omáčku, kvalitní hořčici, ideálně dijonskou, a utřený česnek. Samozřejmě nezapomeňte solit a pepřit. Směs poté na chvíli vložte do lednice a poté rukama či pomocí speciální formy vytvarujte jednotlivé placky. Podívejte se také, jak na domácí nadýchané housky, které udělají každý burger naprosto dokonalým.