Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Den chlebíčků


Den chlebíčků
Zdroj: Toprecepty

Národní den

Den chlebíčků připadá na 6. ledna. Neobejde se bez nich žádná oslava či rodinná sešlost. Při jejich přípravě můžete pustit uzdu své fantazie a vyzkoušet různé kombinace a nové chutě. 

Obložené chlebíčky považují mnozí za národní poklad. Připravují se na narozeninové oslavy, večírky i rodinné setkání. Většinou se není třeba držet žádného receptu, každý na pečivo uspořádá suroviny dle vlastního uvážení či zkušeností. Případně stavu zásob. 

Tradičně bývá základem bílá veka, kterou zpravidla kupujeme vcelku a poté nakrájíme dle potřeby. První vrstvu tvoří pomazánka, kterou pečivo potřeme, aby nebylo suché. Současně na něm pak budou lépe držet další ingredience. Oblíbené je jemné máslo ochucené sardelovou pastou, hořčicí, taveným sýrem a třeným česnekem. Pokud použijete pomazánkové máslo, budou mít chlebíčky tendenci vysychat. Chlebíčky jsou však obvykle určeny k rychlé spotřebě, tak by to nemělo činit problémy.

Obložené chlebíčky v mnoha variacích

Nejoblíbenější bývají chlebíčky s bramborovým salátem, šunkou a vejcem. Často se také setkáme s tzv. jarním chlebíčkem, který je přelitý typickou majonézovou omáčkou. Další možností jsou různé retro chlebíčky, například s debrecínkové nebo retro chlebíčky s celerovou pomazánkou. Kombinací je velké množství. Chlebíčky můžeme i vkusně nazdobit. Jednou z možností jsou ozdobné sýrové tvary. Na webu Toprecepty.cz vám poradíme, jak na ně!

Kdo by neměl promeškat Den chlebíčků?
Dejte jim vědět

V následujících letech tento den připadá na

Následující významné dny

Marie