Den cibulových kroužků
Národní den
Cibulové kroužky neboli onion rings jsou pravou americkou specialitou. Světlo světa spatřily na počátku 20. století. V kalendáři naleznete Den cibulových kroužků pod datem 22. června. Je to oblíbená chuťovka, která se hodí třeba k televizi nebo jako pohoštění.
Hlavní surovinou pro přípravu cibulových kroužků je samozřejmě cibule, z toho důvodu lze považovat tuto přílohu za jednu z nejlevnějších pochoutek všech fastfoodů. Velké zásluhy na objevení cibulových kroužků bývají přičítány drive-ine restauraci Kirby's Pig Stand, která byla založená v roce 1921 v Dallasu v Texasu. Jde o jeden z prvních amerických motorestů. O největší popularizaci cibulových kroužků se zasloužil další z řetězců rychlého občerstvení A&W Restaurants, který ji má v menu již od šedesátých let minulého století.
Jak na křupavé cibulové kroužky
Ideální stav je, aby cibulové kroužky byly krásně křupavé a křehké. Proto se cibulové kroužky obvykle smaží v těstíčku, přičemž oblíbené je těstíčko pivní. Křupavých kroužků však je možné docílit i díky těstíčku z podmáslí, mouky a vajec. Těstíčko můžete vylepšit i různými druhy koření – ideálně mletou paprikou nebo římským kmínem. Před namočením cibule do těstíčka je dobré ji nejprve obalit v mouce a oklepat. Kdo by nechtěl obalovat v těstíčku, může zkusit i klasický trojobal. Připravte trojobal a cibulové kroužky pak usmažíte ve vyšší vrstvě oleje. K přípravě cibulových kroužků je možné použít jak bílou, tak žlutou cibuli. Počítejte ale s tím, že bílá cibule je ostřejší než žlutá.