Den čokoládového fondue
Národní den
Den čokoládového fondue připadá každoročně na 5. února. Jde o ideální party jídlo i skvělý způsob, jak dětem "vnutit" ovoce, pokud jej odmítají jíst jen tak. Jeho příprava není složitá a není potřeba mít žádné speciální vybavení.
Čokoládové fondue je tím pravým řešením, pokud máte velkou chuť na čokoládu, ale jen málo času. Příprava této pochutiny je totiž velice jednoduchá. Stačí rozpustit čokoládu ve vodní lázni a poté už v ní můžete namáčet různé druhy ovoce, ale třeba i piškoty. Vodní lázeň je možné nahradit mikrovlnnou troubou. Chuť vylepší i další ingredience: šlehačka nebo kondenzované mléko. Celé to můžeme dochutit třeba skořicí nebo mnoha různými příchutěmi. Čokoláda musí být krásně propojená s ostatními ingrediencemi a měla by se pěkně lesknout.
Domácí čokoláda
Čokoláda je dozajista jednou z nejznámějších a nejpopulárnějších sladkostí na celém světě, ať už si chcete zamlsat nebo třeba máte špatný den a chcete si zlepšit náladu. Patří mezi přírodní léky, v… Podívejte se na všechny domácí čokoláda.
Jak na ovocný špíz v čokoládě
Toto fondue je vhodné na přípravu čokoládových špízů. Hodí se zvláště banány, jahody, jablka, ananas či hroznové víno. Ovoce nakrájejte na vhodně velké kusy, které poté napíchejte na špejli. To vše pak přelijte rozpuštěnou čokoládou. Tuto pochoutku ocení zvláště děti, ale vhodná je též na oslavy a třeba na svatby. Fondue je ideálním party jídlem.
Na čokoládové fondue nepotřebujete ani žádné extra velké vybavení. Stačí vám jen malá keramická souprava s hořící svíčkou.