Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

červen
26

Den čokoládového pudinku


Den čokoládového pudinku
Zdroj: Pixabay

Národní den

Čokoládový pudink přijde vhod za každého počasí, v teplých letních měsících se může jednat o osvěžující pochoutku, v zimě může naopak zahřát, pokud se do něj pustíte ještě zatepla. Den čokoládového pudinku oslavujeme 26. června.

Čokoládový pudink si můžeme připravit pěkně do skleniček (klidně i na několik dní dopředu. Výtečný je třeba s dušenými jablky. Pudink vaříme dle instrukcí na sáčcích, kromě samotného pudinku budeme potřebovat trochu toho mléka a cukru. Přimícháme také lžíci kakaa a do sklenic pak vrstvu jablek, vrstvu pudinku atd. Zakončujeme vrstvou pudinku. Nejlépe chutná vychlazené! Připravit můžeme velké množství variací, záleží hlavně na tom, na co máme chuť (a co máme zrovna po ruce). Další možností je třeba mátovo-čokoládový pudink s chia semínky.

Jak na domácí čokoládový pudink

Pudink si nemusíte ale kupovat v sáčcích, s trochou snahy se vám povede podle následujícího návodu připravit skvostně chutnající pudink domácí! A kromě základních surovin, kterým jsou mléko, bramborový škrob a kakao, si můžete volit ingredience dle chuti. Někdo přihodí rozinky, další přisype skořici či vanilku. A jak postupovat? V jednom litru mléka rozmícháme bramborový škrob. Toho budeme potřebovat asi 4 lžíce. Dále přidáme stejné množství kakaa a další suroviny podle chuti. Mícháme a postupně přivedeme k varu. Nakonec přihodíme čokoládu rozlámanou na kousky a necháme ji rozpustit. Poté pudink odstavíme a dáme do skleniček. Po vychladnutí podáváme.

Kdo by neměl promeškat Den čokoládového pudinku?
Dejte jim vědět

V následujících letech tento den připadá na

Následující významné dny

Marie