Den domácích polévek
Národní den
Den domácích polévek slavíme každoročně 4. února. Polévka je grunt, říkávaly naše babičky. A měly pravdu. Polévky totiž tvoří základ každého jídla, nebo by alespoň měly. Na našem webu najdete všechny druhy polévek - od masových vývarů přes krémové až po zeleninové.
Na hutné hřejivé polévky se můžeme spolehnout v chladných zimních měsících. V mrazivém dnu přijde kouřící talíř s polévkou vhod. Ať už v něm máte nandaný masový vývar, luštěninovou, bramborovou, zelnou či úplně jinou polévku. Zachrání nás i v horkých letních dnech, kdy se k osvěžení podávají různé polévkové krémy či studené polévky.
Polévky
Naše babičky říkávaly, že polévka je grunt a podle všeho měly pravdu. V zimních měsících, kdy teploty klesají i velmi nízko a ze skříně vytáhneme zimní bundy, spoléháme na hutné hřejivé polévky. Ať… Podívejte se na všechny polévky.
Nejoblíbenější recepty na polévky
Jednou z nejznámějších polévek, které si doma vaříme, je česnečka. Té bývají přikládány léčivé účinky. Dokonale dovede napravit v případě, pokud jste to předchozí den přehnali s alkoholem. Vaří se tak nejenom coby jídlo, ale také jako zaručený vyprošťovák. Její příprava není složitá a zvládne ji hravě každý začátečník. Základní recept můžete vylepšit uzeninou, slaninou či vejcem.
Na webu Toprecepty.cz najdete recepty na mnoho domácích polévek. Nejzákladnější polévkou je vývar z masa, obvykle drůbeží nebo hovězí, zvaný také bujón, který může posloužit jako základ dalších polévek. V oblibě jsou také rybí polévky. Poté připravujeme také polévky zahuštěné jíškou nebo jinými přísadami, které se vaří společně s masem. Onou přísadou může být třeba rýže, brambory či luštěniny. Do polévek můžeme přidávat také smetanu, vejce či mléko.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den domácích polévek?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrář Josef Maršálek radí, jak zajistit, aby buchty nebyly vysušené. Klíčem k úspěchu je hlavně neuspěchat přípravu
Chcete tento rok slavit Den svatého Patrika? Připravte špenát a skočte si na jedno zelené
Cukrářka Iveta Fabešová otevřela další cukrárnu. Mezi zákusky za necelých 200 Kč najdete i popcorn či kávový kelímek