Den humrů
Národní den
Humr je jeden z mnoha darů moře, kterého má v oblibě mnoho labužníků. Na webu Toprecepty.cz najdete několik receptů, jak z něj připravit lahodný pokrm. Den humrů slavíme 25. září.
Humr na rozdíl od langusty preferuje chladnější vodní prostředí a jeho maso je pevné. Při vaření se humr vkládá hlavou napřed do vroucí vody, což způsobí, že maso nabude červené barvy. Důležité je maso nevařit příliš dlouho, aby nedošlo k převaření. Většina chutného masa se nachází v klepetech a na ocase.
Věděli jste, že některá jídla jsou spojena s pověrami? Humr je jedním z nich. Někteří lidé věří, že humr by mohl způsobit v nadcházejícím roce smůlu a neúspěchy, protože se pohybuje směrem dozadu. Proto ho odmítají na přelomu roku.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit humra
Humra si můžete dopřát s máslovocitrónovou omáčkou. Stačí postupovat podle následujícího receptu. Humra očistíme, opláchneme a vložíme do vroucí osolené vody s plátky citrónu. Vaříme cca 5 - 8 minut dle velikosti. V kastrolku pomalu rozpouštíme máslo a po lžičkách přidáváme šťávu z jednoho citrónu. Možná jste se setkali s receptem s názvem Falešný humr. Jak už označení napovídá, na tuto pochoutku humra potřebovat nebudete.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den humrů?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrář Josef Maršálek radí, jak zajistit, aby buchty nebyly vysušené. Klíčem k úspěchu je hlavně neuspěchat přípravu
Jídelní rozmary slavných: Justin Timberlake cvičí proto, aby se mohl najíst. Miluje palačinky a tyhle těstoviny s humrem
Novoroční jídelní zvyky a pověry: Čočka přináší blahobyt, s kuřecími pokrmy odletí štěstí, humr vás zavede do minulosti