Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

září
25

Den humrů


Den humrů
Zdroj: Pixabay

Národní den

Humr je jeden z mnoha darů moře, kterého má v oblibě mnoho labužníků. Na webu Toprecepty.cz najdete několik receptů, jak z něj připravit lahodný pokrm. Den humrů slavíme 25. září.

Humr na rozdíl od langusty preferuje chladnější vodní prostředí a jeho maso je pevné. Při vaření se humr vkládá hlavou napřed do vroucí vody, což způsobí, že maso nabude červené barvy. Důležité je maso nevařit příliš dlouho, aby nedošlo k převaření. Většina chutného masa se nachází v klepetech a na ocase.

Věděli jste, že některá jídla jsou spojena s pověrami? Humr je jedním z nich. Někteří lidé věří, že humr by mohl způsobit v nadcházejícím roce smůlu a neúspěchy, protože se pohybuje směrem dozadu. Proto ho odmítají na přelomu roku

Jak připravit humra

Humra si můžete dopřát s máslovocitrónovou omáčkou. Stačí postupovat podle následujícího receptuHumra očistíme, opláchneme a vložíme do vroucí osolené vody s plátky citrónu. Vaříme cca 5 - 8 minut dle velikosti. V kastrolku pomalu rozpouštíme máslo a po lžičkách přidáváme šťávu z jednoho citrónu. Možná jste se setkali s receptem s názvem Falešný humr. Jak už označení napovídá, na tuto pochoutku humra potřebovat nebudete. 

 

Kdo by neměl promeškat Den humrů?
Dejte jim vědět

V následujících letech tento den připadá na

Následující významné dny

Marie