Den jahod se šlehačkou
Národní den
Jahody jsou chutné, zdravé a oblíbené. Dopřejeme si je, kdykoliv máme možnost. Nejlepší jsou čerstvé, sklizené z vlastní zahrady či formou samosběru. Je-li příznivý rok, první plody začínáme sklízet již velmi brzy – v závislosti na lokálních podmínkách, nadmořské výšce, aktuálním počasí a pěstované odrůdě. Někdy jahody dozrávají už na konci května.
Oblíbené jahody se šlehačkou (a smetanou)
Kdo by neměl rád jahody se šlehačkou. Mnoho z nás je má takový jahodový pohár spojený s bezstarostným dětstvím. Chutné jsou také se smetanou či v želé. Ke štěstí postačí množství jahod, které se zvládnete vy či vaši strávníci zkonzumovat. Dále postačí smíchat tvaroh a zakysanou smetanu s trochou cukru, a tuto směs vrstvit do skleničky střídavě s piškoty a čerstvými jahodami. Osvěžující dezert rychle hotový.
Jahody se šlehačkou jsou oficiálním dezertem tenisového Wimbledonu. V době konání legendárního turnaje, což bývá na přelomu června a července, zrovna v Anglii vrcholí sezona jahod. Jahody se s Wimbledonem spojují již od prvního ročníku v roce 1877.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den jahod se šlehačkou?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Sváteční den začíná dobrou snídaní. Na Den matek mohou snídani pro maminku připravit i děti
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky