Den jahodové zmrzliny
Národní den
Den jahodové zmrzliny najdeme v kalendáři pod datem 15. ledna. Jak lépe tento den oslavit, než pořádnou porcí této pochoutky? A kdo si troufne na přípravu domácí zmrzliny, tak si pochutná ještě více než na té z obchodu.
Zmrzlin máme nepřeberné množství, jahodová však patří mezi ty nejoblíbenější. K přípravě postačí jahody, bílý jogurt, šlehačka, mléko, a cukr nebo med. Všechny suroviny smícháme. Hotovou zmrzlinu pak dáme zamrazit. V průběhu mražení několikrát promícháme, čímž zabráníme vytvoření ledových krystalů.
Jak na domácí zmrzlinu
Ideální jsou k přípravě jahody čerstvé, ale dobře poslouží i ty mražené, které nechte před rozmixování jen trochu povolit. Kdo vyzkouší domácí jahodovou zmrzlinu, tak už mu poté z obchodu sbíhat sliny pravděpodobně nebudou.
Zmrzlinu si můžete připravit v konzistence jaké chcete. Pokud vás lákají ve zmrzlině kousky jahod, tak je můžete jen rozmačkat vidličkou, kdo by chtěl zmzlinu hladké konzistence, měl by sáhnout po mixéru. Připravenou směs můžeme také nechat zmrznout ve tvořítkách na nanuky.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den jahodové zmrzliny?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Cukrářka Iveta Fabešová otevřela další cukrárnu. Mezi zákusky za necelých 200 Kč najdete i popcorn či kávový kelímek
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky