Den koblih s krémem
Národní den
Klasické koblížky s marmeládou zná snad každý, ale nejspíše ne všichni jste vyzkoušeli jinou variantu. A sice koblížky s vanilkovým krémem. A proč je nezkusit třeba 14. září, tedy v den, na který připadá Den koblih s krémem?
Základem je připravit koblihy. Tradiční koblihy se připravují z kynutého těsta, proto si nejprve musíme nachystat kvásek z droždí. Na koblihy dále potřebujeme hladkou mouku, vejce, strouhanou citronovou kůru, cukr krupici, mléko, sůl, trošku másla a rum. Dbejte na to, aby bylo těsto precizně propracované. Nemělo by také lepit. Těsto necháme kynout a když zdvojnásobí svůj objem, tak jej rozdělíme na kousky stejné hmotnosti. a vytvarujeme z nich koblihy, které poté smažíme. Koblihy musí při smažení plavat ve vysoké vrstvě oleje.
Jak na domácí koblihy s krémem
Koblihy smažíme do zlatova. Necháme je smažit asi 2 minuty z každé strany, na koblihách se přitom vytvoří znatelný proužek. Z vroucí lázně je vytahujeme děrovanou lžící nebo kuchyňskými kleštěmi. Následně je položíme na ubrousek. Pak už přijde na řadu plnící část. Vychladlé koblihy nakrojíme v polovině a následně je naplníme dopředu připraveným krémem. Na něj budeme potřebovat 200 ml smetany na vaření nebo neslazeného kondenzovaného mléka, 3 žloutky, 3 lžíce Solamylu, 2 lžíce cukru, vanilkový cukr, rum a 100 g másla.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den koblih s krémem?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Cukrář Josef Maršálek radí, jak zajistit, aby buchty nebyly vysušené. Klíčem k úspěchu je hlavně neuspěchat přípravu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře