Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

září
2

Den krupicové kaše k snídani


Den krupicové kaše k snídani
Zdroj: Toprecepty.cz

Národní den

Pro někoho může být dokonalá krupicová kaše k snídani ideálním začátkem dne. Připravit ji není nic složitého, avšak na našem webu najdete spousty rad a tipů, jak toto jídlo dětství většiny z nás, vylepšit. Den krupicové kaše k snídani najdete v kalendáři každoročně 2. září. Dopřávat si ji však můžete pravidelně.

Krupicová kaše je jídlo dětství většiny z nás. Příprava tohoto pokrmu je jednoduchá, rychlá a poměrně levná záležitost. Výsledkem je kalorická bomba, která dokáže zasytit hladové krky. Budete potřebovat mléko a dětskou krupici. Mléko zvolte ideálně plnotučné a ještě lépe farmářské. Během přípravy neslaďte, cukrem posypete až výsledek na talíři. Můžeme přidat máslo, kakao, ale i skořici. Někdo má rád krupicovou kaši posypanou hoblinkami mléčné čokolády. Pokud chcete, aby vaše krupicová kaše byla sametová, pak zhruba třetinu až polovinu dávky mléka nahraďte smetanou na vaření.

Jak na dokonalou krupicovou kaši

Na první pohled jde o velmi jednoduchý recept, existuje však několik úskalí, které mohou vaši snahu zhatit. Především je dobré si použitou krupici odměřit. To jednoduše proto, aby vaše kaše nebyla příliš řídká nebo naopak hustá. Pokud budete krupici dodávat dodatečně, může to vést k tvorbě žmolků. Pokud naopak dáte krupice moc, budete mít kaše více než jste chtěli, protože budete nuceni přidávat další a další tekutinu. Věděli jste, že krupici je je nejlepší před vařením namočit? Postačí na půl hodiny.  Chuť kaše bude ještě lepší a omezí se tvoření hrudek. Při vaření nezapomínáme míchat. Vaříme na mírném ohni po dobu asi deseti minut. Pokud dostatečně nemícháme, začne se kaše připalovat a vytvoří se v ní hrudky. Hned po odstavení z plotny do kaše nezapomeňte vmíchat kousek másla.

Kdo by neměl promeškat Den krupicové kaše k snídani?
Dejte jim vědět

V následujících letech tento den připadá na

Následující významné dny

Marie