Den kuřecích steaků
Národní den
Den kuřecích steaků slavíme každoročně 26. října. Správně připravený kuřecí steak je šťavnatý a plný chuti, jeho velkou výhodou je také rychlá příprava. Když nás popadne velký hlad, kuřecí steak je během pár minut hotový a s hranolky a zeleninovým salátem se stane vydatným obědem nebo večeří.
Kuřecí maso obsahuje velké množství látek prospěšných našemu zdraví. Je bohaté na vitamíny skupiny B a důležité minerály jako je vápník, hořčík, selen a železo. Je však třeba být při nákupu kuřecího masa obezřetní, vybírat kuřata z kvalitních chovů a maso kupovat opravdu čerstvé. Na steaky se nejlépe hodí vykostěná kuřecí stehna nebo prsa.
Steaky můžeme připravovat jak venku na grilu, tak doma na pánvi, důležité je však vždy trefit správně přesnou dobu tepelné úpravy tak, aby steak zůstal šťavnatý, příliš se nevysušil, ale nebyl ani polosyrový, v takovém případě hrozí zažívací potíže. Steaky budou ještě šťavnatější, když maso naložíme alespoň na pár hodin do marinády. Ta maso nejen zkřehčí, ale skvělá chuť se díky ní dostane i dovnitř, do masa. Receptů na tu nejlepší marinádu je nespočet, každý má tu svoji oblíbenou, léty vylepšování dovedenou až k dokonalosti.
Mohlo by vás zajímat
Jaká příloha je ke kuřecímu steaku nejlepší?
Šťavnatý, dozlatova vypečený plátek masa si nejlépe vychutnáme s hranolky nebo americkými bramborami, skvěle se k němu hodí ale i bramborové krokety, v parném létě bohatě postačí jen svěží zeleninový salátek. Ke steaku také nesmí chybět výrazná omáčka, mezi ty nejoblíbenější patří rozhodně česneková, pepřová či sýrová.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den kuřecích steaků?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrář Josef Maršálek radí, při jaké teplotě péct světlé i tmavé linecké a nabízí fígl, jak poznat, že už je hotovo
Nejslavnější steakové omáčky světa: Ochutnejte pepřovou klasiku i argentinskou chimichurri
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře