Den makadamových ořechů
Národní den
Makadamové ořechy jsou považovány za jedny z nejlepších na světě. Rostou na stálezelených stromech s názvem makadamie. A nejenže skvěle chutnají, pro lidský organismus jsou také zdravotně prospěšné. Vychutnat si je můžete třeba 4. září, kdy se slaví Den makadamových ořechů.
Makadamové ořechy, které vzhledem připomínají lískové ořechy, se hodí třeba perfektně do křehkých sušenek ze šlehačkového těsta. Díky jejich vysokému obsahu tuku totiž mají totiž dokonalou máslovou příchuť. Je ideální je před finální úpravou opéct na pánvi. Recept na zmíněné sušenky je jednoduchý. Nejprve opražte asi 70 gramů těchto ořechů nasucho na pánvi. Pak je nechte vychladnout a nakonec je nasekejte na menší kousky. Dále budete potřebovat 250 gramů hladké mouky, 180 gramů na kousky nakrájeného másla. Tyto dvě ingredience smíchejte s nasekanými ořechy a dále přidejte 100 ml smetany ke šlehání. Postupně si vypracujete vláčné těsto, které zabalte do fólie a nechte odležet. Pak jej vyválejte, vykrájejte z něj rozličné tvary, které dejte na plech a pečte dozlatova v troubě na 175 °C.
Kde využít makadamové ořechy
Makadamové ořechy patří mezi nejtučnější, nejtvrdší a nejdražší. Díky tomu získaly také označení ořechy královské. Pražené makadamové ořechy se hodí skvěle k přímé konzumaci. Dají se vmíchat do těsta na pečivo. Mohou být též doplňkem různých sladkých dezertů. Můžeme z nich připravit například jablečné sladové sušenky.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den makadamových ořechů?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Sváteční den začíná dobrou snídaní. Na Den matek mohou snídani pro maminku připravit i děti
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý