Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

červenec
28

Den mléčné čokolády


Den mléčné čokolády
Zdroj: Pixabay

Národní den

Na 28. července připadá Den mléčné čokolády. Je to ideální příležitost vychutnat si tuto pochoutku. Čokoláda se dá konzumovat nejenom samostatně, ale také se používá jako ingredience v mnoha receptech. Zvláště vyhledávaná je při pečení. Používá se třeba pro vytvoření polevy na pečivo, na zákusky či zmrzliny.

Mléčnou čokoládu využijeme v řadě receptů. Uplatníme ji třeba při vytváření sladkého dortu s čokoládou, skvěle chutnají také americké jednoduché sušenky neboli cookies s čokoládou. Můžete připravit různé ovoce v čokoládě, oblíbené jsou třeba banány. Čokoláda má však mnohem všestrannější využití. Slouží totiž nejen k dodání chuti, ale třeba také ke zdobení. V našem článku vám poradíme, jak čokoládu k tomuto účelu nastrouhat

Historie čokolády

Dějiny čokolády se začaly psát v oblasti dnešního Mexika, kde před několika tisíci let sbírali kakaové boby, z kterých se čokoláda vyrábí, staří Olmékové. Aztékové je později využívali dokonce jako platidlo. Čokoládu měli v oblibě také Mayové. Objevení Ameriky Kryštofem Kolumbem bylo pro Evropu zároveň objevením kakaových bobů – a čokolády. Postupně získávala na popularitě i mezi nižšími vrstvami. Stále však jako nápoj. Na první tabulku čokolády si lidstvo muselo počkat až zhruba do poloviny 19. století a trvalo pak ještě několik desetiletí, než získala zhruba podobu, v jaké ji milujeme dnes.

Kdo by neměl promeškat Den mléčné čokolády?
Dejte jim vědět

V následujících letech tento den připadá na

Následující významné dny

Marie