Den mléčné čokolády
Na 28. července připadá Den mléčné čokolády. Je to ideální příležitost vychutnat si tuto pochoutku. Čokoláda se dá konzumovat nejenom samostatně, ale také se používá jako ingredience v mnoha receptech. Zvláště vyhledávaná je při pečení. Používá se třeba pro vytvoření polevy na pečivo, na zákusky či zmrzliny.
Historie čokolády
Dějiny čokolády se začaly psát v oblasti dnešního Mexika, kde před několika tisíci let sbírali kakaové boby, z kterých se čokoláda vyrábí, staří Olmékové. Aztékové je později využívali dokonce jako platidlo. Čokoládu měli v oblibě také Mayové. Objevení Ameriky Kryštofem Kolumbem bylo pro Evropu zároveň objevením kakaových bobů – a čokolády. Postupně získávala na popularitě i mezi nižšími vrstvami. Stále však jako nápoj. Na první tabulku čokolády si lidstvo muselo počkat až zhruba do poloviny 19. století a trvalo pak ještě několik desetiletí, než získala zhruba podobu, v jaké ji milujeme dnes.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den mléčné čokolády?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více