Den moučníků
Národní den
Den moučníků, který připadá na 14. října, bude jistě milý každému z nás. Více nebo méně sladké moučníky nás provází celým životem, od prvních piškotů v dětském věku, přes sladkou tečku po nedělním obědě či ke kávě až ke slavnostním a nádherně zdobným narozeninovým nebo svatebním dortům.
Někdy nás "jen" honí obyčejná mlsná, a tak si dáme kousek sladkého, jindy bychom rádi poseděli u kávy – a řez dobrého krémového moučníku chvíle pohody ještě zintenzivní. A pamatujete se na babiččiny koláče nebo plněné buchty s tvarohem anebo mákem?
Moučníky
V naší zemi byly moučníky vždy velmi oblíbené. Přestože se snažíme přiklánět ke zdravější stravě, na sladkou tečku nezapomínáme ani dnes. Mezi tradiční oblíbence ke kávě patří bezpochyby bábovka,… Podívejte se na všechny moučníky.
Nabídka různých moučníků je opravdu pestrá
Vedle moučníků z klasických surovin, mléka, mouky, vajec, másla a cukru, můžete vyzkoušet moučníky s přídavkem strouhané sladké zeleniny v těstě. Moučníky se strouhanou mrkví, červenou řepou či v posledních letech velice oblíbenou cuketou. Velmi oblíbené – a nejen v létě – jsou moučníky s ovocem. Ovocné řezy, rychlé bublaniny, koláče, záviny a štrúdly, jedna dobrota za druhou.
A ty skvostné narozeninové či svatební dorty! Úžasně vyzdobené, plněné máslovým nebo odlehčeným krémem, zkrášlené barevným ovocem nebo marcipánem či čokoládou… Nebo vánoční svátky – nikdo z nás si neumí představit vánoční stůl bez talíře různě tvarovaných a zdobených kousků úžasného maminčina vánočního cukroví. Pečené suché i plněné krémem, nebo nepečené kousky, každý člen rodiny si vybere ty své oblíbené.
Moučníky jsou dobrotou pro každou příležitost, tak neváhejte a oslavte s námi ten jejich den!
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den moučníků?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku