Den nachos
Národní den
Den nachos připadá na 6. listopad. Právě v tento den se oslavujeme texasko-mexické jídlo a je jedno, jak ho máte rádi, či jak jej připravujete. Hovězí nebo kuřecí? Fazole nebo salsa? Neexistuje žádný přesný recept – jen dvě základní ingredience: chipsy z tortilly a spousta sýru.
Nachos je pokrm oblíbený nejen v USA a Mexiku, ale popularitu si získal téměř po celém světě. Traduje se, že nachos vzniklo dílem improvizace, ostatně jako tolik jiných skvělých jídel. U zrodu stál Ignacio Anaya z mexického Piedras Negras, který nechtěl odmítnout hosty, i když neměl doplněné zásoby. Rozhodl se nabídnout „co dům dal“. Nakrájel tortilly na trojúhelníky, posypal čedarem, k tomu přidal papričky jalapeňos a nachos bylo na světě!
Lokální suroviny, pálivé koření a barevnost – tak by se několika slovy dala snadno popsat mexická kuchyně. Tradiční gastronomie této země byla dokonce v roce 2016 zařazena na seznam UNESCO. Typickými…
Oblíbený dip je guacamole
Tortillové chipsy nachos by se daly jíst i samostatně, ale se správným dipem je to nepřekonatelná lahůdka. Nabízí se čedar, ale skvělý dip je také guacamole. Tento slavný avokádový pokrm je jednou z nejpopulárnějších pochutin mexické kuchyně – vychutnáte si s ním nejen nachos, ale i tacos, burritos či quesadillas. A jak ho připravit? Je to víc než jednoduché. Jde v podstatě jen o vidličkou rozmačkané syrové avokádo, které se smíchaná s dalšími ingrediencemi podle chuti.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den nachos?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více
Jak oslavit Den otců? Máme pro vás tipy na dobroty, které zaručeně potěší tatínky i dědečky
Čedar - anglický sýr, který dobyl svět: Ochutí britský cibulový koláč i mexické nachos
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu