Den ovesné kaše
Národní den
Dobrá snídaně vám pomůže nastartovat den, bývá považována za základ jídelníčku. Toho zdraveného určitě. Trefou do černého je ovesná kaše a nemusíte si ji dopřávat jen 23. června, tedy v Den ovesné kaše.
Recept na ovesnou kaši je velmi jednoduchý. Do studeného mléka ponoříme vločky a přivedeme k varu. Přidáme cukr a máslo a mícháme, až se máslo rozpustí. Pak dáme do misky a posypeme skořicí. Dalo by se dodat, že na tom snad ani není co zkazit. Jde o ideální snídaňový pokrm, který si můžete vymazlit dle svých vlastních chutí. Kaši je možné osladit medem, ozdobit ovocem i oříšky. Další možností je podávat ovesnou kaši naslano dochucenou sýrem.
Mohlo by vás zajímat
Jak na ovesnou kaši
Nazdobit ovesnou kaši exotickým ovocem mu přidá nejenom na atraktivitě, ale také to znamená spoustu zdraví prospěšných látek pro váš organismus. Tento pokrm si můžete také připravit do skleničky už večer předem. Jednoduše stačí zalít vločky vodou a nechat nabobtnat do rána v chladu, ideálně v lednici. K snídani pak už jen dozdobíte, jak vám vyhovuje. Třeba semínky, oříšky a ovocem. Není třeba nic vařit a chutná to skvěle!
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den ovesné kaše?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky
Chcete tento rok slavit Den svatého Patrika? Připravte špenát a skočte si na jedno zelené
Cukrář Josef Maršálek radí, jak zajistit, aby buchty nebyly vysušené. Klíčem k úspěchu je hlavně neuspěchat přípravu