Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

červen
23

Den ovesné kaše


Den ovesné kaše
Zdroj: Pixabay

Národní den

Dobrá snídaně vám pomůže nastartovat den, bývá považována za základ jídelníčku. Toho zdraveného určitě. Trefou do černého je ovesná kaše a nemusíte si ji dopřávat jen 23. června, tedy v Den ovesné kaše.

Recept na ovesnou kaši je velmi jednoduchý. Do studeného mléka ponoříme vločky a přivedeme k varu. Přidáme cukr a máslo a mícháme, až se máslo rozpustí. Pak dáme do misky a posypeme skořicí. Dalo by se dodat, že na tom snad ani není co zkazit. Jde o ideální snídaňový pokrm, který si můžete vymazlit dle svých vlastních chutí. Kaši je možné osladit medem, ozdobit ovocem i oříšky. Další možností je podávat ovesnou kaši naslano dochucenou sýrem.

Jak na ovesnou kaši

Nazdobit ovesnou kaši exotickým ovocem mu přidá nejenom na atraktivitě, ale také to znamená spoustu zdraví prospěšných látek pro váš organismus. Tento pokrm si můžete také připravit do skleničky už večer předem. Jednoduše stačí zalít vločky vodou a nechat nabobtnat do rána v chladu, ideálně v lednici. K snídani pak už jen dozdobíte, jak vám vyhovuje. Třeba semínky, oříšky a ovocem. Není třeba nic vařit a chutná to skvěle! 

Kdo by neměl promeškat Den ovesné kaše?
Dejte jim vědět

V následujících letech tento den připadá na

Následující významné dny

Marie