Den ovesných sušenek
Národní den
Ovesných sušenky jsou skvělým kompromisem v situaci, pokud si chcete dát něco a zároveň držíte dietu. Můžete se do nich zakousnout a nemít nejmenší výčitky svědomí! A pokud si je vyrobíte sami, mohou být ještě zdravější než ty kupované. Víte totiž přesně, co jste do nich dali. Vychutnat si je můžete kdykoliv, obzvláště pak ale 30. dubna, což je Den ovesných sušenek.
Ovesné vločky přijdou vhod, pokud chcete mít zdravější jídelníček. Hodí se těm, kdo chtějí zhubnout i těm, kdo mají potíže se zažíváním. Hodně lidí je má spojeno s kašemi, ale mají mnohem pestřejší možnosti využití. V podstatě mohou vylepšit každý pokrm. Slouží k zahuštění polévek, ale i do lívanců, či dokonce karbanátků. Výborné jsou pak také sušenky z ovesných vloček.
Jak vyrobit sušenky z ovesných vloček
Na našem webu najdete více receptů na zdravé sušenky. Jak si připravit sušenky z ovesných vloček? Jde o křupavou snídani či svačinu, které jen málokdo odolá. Mohou posloužit i jako zákusek pro návštěvu. Příprava je velmi jednoduchá, podívejte na oblíbený recept, který zvládnou i úplní začátečníci. Můžete sáhnout také po špaldové mouce a výsledkem budou křupavé a šťavnaté sušenky. Když je polijete hořkou čokoládou, budou lahodit i oku. Zkusit můžete i ovesné sušenky bez mouky. Tu je možné nahradit arašídovým máslem.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den ovesných sušenek?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 2 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Připravme si sušenky z ovesných vloček. Křupavé svačince s ořechy a čokoládou odolá málokdo
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda