Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

leden
22

Den pálivé omáčky


Den pálivé omáčky
Zdroj: Pixabay

Národní den

Pálivá omáčka má svůj den 22. ledna. Nesmí chybět na žádné pořádné zahradní párty nebo grilovačce, skvěle doplní jakýkoli druh masa a podtrhne chuťový zážitek z něj. Důležité ale je pálivost správně vybalancovat, aby nepřehlušila všechny ostatní chutě.

Nabídka omáček k masu je velmi pestrá, od sladkých chilli omáček, přes různé pikantní dipy třeba ke steakům, až po ty opravdu pálivé - stačí si jen vybrat podle vlastní chuti. Kus grilovaného masa, nebo šťavnatý burger posune k dokonalosti kromě nadýchané domácí bulky také skvělá, alespoň lehce pálivá omáčka. Jestli vám nezachutnala žádná z obchodu, podle našeho videa si doma připravíte skvělou sweet chilli omáčku, ve které si poměr surovin vyvážíte přesně podle vlastních chutí.

K čemu se hodí pálivé omáčky

Receptů na pálivé omáčky je nepřeberné množství, každý si najde ten svůj nejoblíbenější. Pálivým omáčkám “sluší” ovoce, které doplní a zjemní jejich pikantní, pálivou chuť - tato chilli švestková omáčka je navíc provoněná hřebíčkem a zázvorem. Nemáte rádi kombinaci sladkých a pálivých chutí? Právě pro vás máme recept na zeleninovou chilli omáčku, která se hodí nejen k masu, ale i jako dip k nachos.

 

Kdo by neměl promeškat Den pálivé omáčky?
Dejte jim vědět

V následujících letech tento den připadá na

Následující významné dny

Marie