Den pekanových ořechů
Národní den
Den pekanových ořechů najdeme v kalendáři 25. března. Kdo by neměl rád tuto odrůdu ořechů, která se už po desetiletí našla uplatnění v různých pokrmech. Jejich využití je všestranné a dovedou dodat jídlům jedinečnou chuť. Pekanové ořechy jsou skvělým způsobem, jak posunout vaše vaření na novou úroveň, od použit třeba do zálivky na saláty či při přípravě dezertů.
Pekanové ořechy mají jedinečnou chuť, která dokáže dát kouzlo připravovanému pokrmu. Pekanové ořechy lze použít v široké škále jídel, od sladkých až po slané. S pekanovými ořechy se můžeme setkat například v polevě mnoha sladkých pokrmů, jako jsou dorty, koláče i zmrzlina. Je možné je přidat do salátů, či je rozemlít nebo nasekat a přidat do omáček či polévek.
Jde o neuvěřitelně všestranný ořech, který může dodat extra chuť každému pokrmu. Navíc jsou plné vitamínů a minerálů a mají blahodárné účinky na naše zdraví. Můžete s nimi zkusit připravit třeba lehce pikantní sušenky ve stylu amerických cookies.
Mohlo by vás zajímat
Kde se vzaly pekanové ořechy
Pekanové ořechy jsou velmi podobné ořechům vlašským. Na rozdíl od nich ale mají podlouhlejší tvar a jsou chuťově sladší. Mají lahodnou máslovou chuť a jsou křupavé. Až 70 % těchto ořechů tvoří tuk, což je nejvíce ze všech ořechů. Tento druh ořechů získáváme ze stromu, který se nazývá ořechovec pekanový. Roste v jižní části Severní Ameriky.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den pekanových ořechů?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Cukrář Josef Maršálek radí, jak zajistit, aby buchty nebyly vysušené. Klíčem k úspěchu je hlavně neuspěchat přípravu
Jaké květy jsou jedlé? Můžeme vyzkoušet denivky - ozdobí naši zahradu a využijeme je ve studené kuchyni