Den piškotů
Národní den
Piškoty se dají konzumovat samostatně, ale v poměrně pestré využití pro ně naleznete i v kuchyni. Hodí se po nich třeba sáhnout, pokud potřebujete připravit rychlý dezert pro nečekanou návštěvu. Víte, že Den piškotů najdeme v kalendáři 23. srpna?
S piškoty se dá v kuchyni kouzlit. Jednou z možností jejich využití jsou nepečené moučníky, které zvládne prakticky každý. Klasikou je je nepečený dort s ovocem, na jehož přípravu budete připravovat:
- 1 až 2 balíčky piškotů podle velikosti a typu formy
- 500 gramů jahod či jiného lesního ovoce, případně konzervované ovoce, například broskve
- 500 ml zakysané smetany
- 2 vanilkové cukry
Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a do formy vyskládáme vrstvu piškotů, kterou pak zalijeme krémem. Na krém následně dáme kousky ovoce. Následuje znova vrstva piškotů, krém a ovoce. Toto opakujeme až do doby, dokud stačí forma či suroviny. Jako poslední by měla být vrstva ovoce.
Jak na domácí piškoty
Piškoty různých tvarů a velikostí sice najdete v téměř každém supermarketu, nikdo vám však nebrání v tom, abyste si je sami vyrobili. Na zhruba 36 kusů budeme potřebovat:
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den piškotů?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více
Chcete tento rok slavit Den svatého Patrika? Připravte špenát a skočte si na jedno zelené
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky